• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kousíčky v bramborové peřině

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kousíčky v bramborové peřině
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1,50
      kg brambory
    • 1
      kg vepřové maso plecko
    • 3
      ks cibule střední
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • pepř celý mletý
    • sůl
    • 1
      dl bílé víno
    • kari cca půl kávové lžičky
    • 125
      ml zeleninové lečo nebo jinou nakládanou zeleninu
    • 0,25
      ks řapíkatý celer
    • 1
      balíček sýr na zapečení - není nutný
    • 125
      ml smetana lehká, stačí i mléko

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na malé kousky (cca 3 cm) a vložíme do misky. Zalejeme je worchestrem, vínem, osolíme a lehce opepříme. Maso v nálevu promícháme a pár minut necháme uležet.
2
Mezitím osmahneme cibuli na oleji. Pak přidáme na osmahnutou cibulku maso a nakrájený celer řapíkatý na kolečka. Až je maso osmažené, zmírníme oheň a přidáme kari. Pak vše zalejeme sterilizovaným lečem (zeleninou), přikryjeme pokličkou a chvilku podusíme. (Občas promícháme).
3
Během této doby vyskládáme vyšší pekáč, (vymazaný ze spoda olejem), na kolečka nakrájenými brambory, až přikryjeme celé dno. Kolečka brambor jsou cca 0,5 cm tlusté. Brambory osolíme. Na vrstvu brambor položíme směs masa a zeleniny a znovu přikryjeme kolečkama brambor. Přidáme další vrstvu směsi masa a zeleniny a znovu brambory. Tak postupujeme, dokud nenaplníme pekáč. Horní vrstva je bramborová. Na ni dáme na kolečka nakrájenou cibuli. Podlejeme trochou vody.
4
Pečeme pod pokličkou v troube na 200 stupňů cca 45 min (odhad, musí se hlídat), pak pokličku odejmeme a pokud je maso měkké, zalijeme trochou smetany a bez pokličky zapečeme, tak aby horní vrstva brambor začala lehce hnědnout. Dle chuti můžeme vše zasypat sýrem a na závěr zapéct. Podáváme s úsměvem. :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Bramborové kynuté koule (1922)

Bramborové kynuté koule (1922)

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Zdravě i chutně Zelenina Vepřové Oběd Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brambory Cibule Kari Pepř celý Řapíkatý celer Smetana Sůl Sýr Vepřové maso Worcestrová omáčka Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Medová ňadra na houbách

Medová ňadra na houbách

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kaldoun

Kaldoun

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

134
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
106
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
34
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
23
Vajíčková pomazánka III.
Vajíčková pomazánka III.

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Vepřové kousíčky v bramborové peřině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact