Vepřové kotlety zbavíme páteřních kostí, nařízneme po obvodu a u kosti. Jemně naklepeme, osolíme a obalíme po obou stranách v mouce. V pekáčku rozehřejeme máslo. Kotlety vložíme do rozehřátého másla a dusíme v troubě.
2
Po chvilce je obrátíme, podlijeme trochou vína a vývaru a přikryté dusíme do měkka. Měkké kotlety podlijeme smetanou a vínem, doplníme šunkou pokrájenou na nudličky a dobře prohřejeme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a podáváme s dušenou rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miloš
|27. 2. 2012 16:40
Fotografie je naprostá tragédie !!! Takhle se jídlo neprezentuje !!! Vytvoření průměrné fotografie se zlatým řezem je dětská slavnost lidi !!!
recepty 73
|2. 3. 2009 19:10
K šunce dávám ještě pár žampionů,je to bašta.Lze podávat i s bramborem.Jiří
Eliska Valehrachová
|7. 2. 2007 09:34
Ahojky včera jsem vařila tyto kotletky a musím říc že to byla jedna velká paráda, recept není složitý, je navíc v celku rachlý a s přítelem jsme se olizovaly až za ušima....Je to opravdu velmi dobré...:o)