• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kostky v karamelu

autor: klara.morev@centrum.cz
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kostky v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka Světlé
    • sůl Trochu
    • pepř mletý
    • 2
      dl vývar
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • brandy Trochu

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme a přidáme cukr. Ten stále mícháme, až se rozpustí. Hned vložíme kostky masa, které za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nebude maso i cukr krásně hnědý. Ale pozor, abychom cukr nepřipálili, to by bylo jídlo hořké! Kastrol odstavíme a přidáme veškeré uvedené koření. Zamícháme, dáme na plotnu a přilijeme polovinu vývaru.
2
Pak dosolíme a přidáme dle chuti čerstvě namletý pepř a sojovou omáčku. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, ale často mícháme. Když je maso měkké a chceme trošku více sosu, do druhé poloviny studeného vývaru dáme lžičku solamylu, promícháme a vlejeme na maso, přidáme malou stopičku brandy a mícháme, až se šťáva bude nabalovat na maso. A to je ta správná konzistence.
3
Kdo má rád prorostlejší maso, je možné a velmi chutné použít pěkný bůček. Jinak je postup naprosto stejný.
4
Podáváme s vařenou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Jablka v karamelu

Jablka v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2012 18:41

    Tak za tímto nenápadným receptem se skrývá něco geniálního!! Karamel a kardamom k sobě nádherně pasují, se zbytkem ingrediencí vytváří úplně geniální omáčku. Toto je přesně ten recept, kterému nejen že se dá jednička, ale i ho budu doporučovat známým a vařit vždy, když budu chtít na někoho udělat dojem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cukr krupice Kardamom mletý Koriandr - mletý Olivový olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová kýta Vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Bramborovo-kapustové placičky

Bramborovo-kapustové placičky

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny
17
Míša řezy
Míša řezy
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno v zelí
Vepřové koleno v zelí
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na žampiónech
Vepřové kotlety na žampiónech
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact