• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kostky v karamelu

autor: klara.morev@centrum.cz
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kostky v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka Světlé
    • sůl Trochu
    • pepř mletý
    • 2
      dl vývar
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • brandy Trochu

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme a přidáme cukr. Ten stále mícháme, až se rozpustí. Hned vložíme kostky masa, které za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nebude maso i cukr krásně hnědý. Ale pozor, abychom cukr nepřipálili, to by bylo jídlo hořké! Kastrol odstavíme a přidáme veškeré uvedené koření. Zamícháme, dáme na plotnu a přilijeme polovinu vývaru.
2
Pak dosolíme a přidáme dle chuti čerstvě namletý pepř a sojovou omáčku. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, ale často mícháme. Když je maso měkké a chceme trošku více sosu, do druhé poloviny studeného vývaru dáme lžičku solamylu, promícháme a vlejeme na maso, přidáme malou stopičku brandy a mícháme, až se šťáva bude nabalovat na maso. A to je ta správná konzistence.
3
Kdo má rád prorostlejší maso, je možné a velmi chutné použít pěkný bůček. Jinak je postup naprosto stejný.
4
Podáváme s vařenou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Jablka v karamelu

Jablka v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2012 18:41

    Tak za tímto nenápadným receptem se skrývá něco geniálního!! Karamel a kardamom k sobě nádherně pasují, se zbytkem ingrediencí vytváří úplně geniální omáčku. Toto je přesně ten recept, kterému nejen že se dá jednička, ale i ho budu doporučovat známým a vařit vždy, když budu chtít na někoho udělat dojem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cukr krupice Kardamom mletý Koriandr - mletý Olivový olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová kýta Vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený kapr

Smažený kapr

Chlebové placky

Chlebové placky

Ananasová čína

Ananasová čína

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Králík na smetaně
Králík na smetaně
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu
15
Lamington
Lamington
14
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Veronika Rajek zaútočila na manželku Majka Spirita: „Byla jsi eskort v Dubaji,“ napsala jí

Veronika Rajek zaútočila na manželku Majka Spirita: „Byla jsi eskort v Dubaji,“ napsala jí

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno v zelí
Vepřové koleno v zelí
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na žampiónech
Vepřové kotlety na žampiónech
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact