• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové kostky v karamelu

autor: klara.morev@centrum.cz
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové kostky v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg vepřová kýta
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička koriandr - mletý
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka Světlé
    • sůl Trochu
    • pepř mletý
    • 2
      dl vývar
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • brandy Trochu

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme a přidáme cukr. Ten stále mícháme, až se rozpustí. Hned vložíme kostky masa, které za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nebude maso i cukr krásně hnědý. Ale pozor, abychom cukr nepřipálili, to by bylo jídlo hořké! Kastrol odstavíme a přidáme veškeré uvedené koření. Zamícháme, dáme na plotnu a přilijeme polovinu vývaru.
2
Pak dosolíme a přidáme dle chuti čerstvě namletý pepř a sojovou omáčku. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou, ale často mícháme. Když je maso měkké a chceme trošku více sosu, do druhé poloviny studeného vývaru dáme lžičku solamylu, promícháme a vlejeme na maso, přidáme malou stopičku brandy a mícháme, až se šťáva bude nabalovat na maso. A to je ta správná konzistence.
3
Kdo má rád prorostlejší maso, je možné a velmi chutné použít pěkný bůček. Jinak je postup naprosto stejný.
4
Podáváme s vařenou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Jablka v karamelu

Jablka v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2012 18:41

    Tak za tímto nenápadným receptem se skrývá něco geniálního!! Karamel a kardamom k sobě nádherně pasují, se zbytkem ingrediencí vytváří úplně geniální omáčku. Toto je přesně ten recept, kterému nejen že se dá jednička, ale i ho budu doporučovat známým a vařit vždy, když budu chtít na někoho udělat dojem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brandy Česnek Cukr krupice Kardamom mletý Koriandr - mletý Olivový olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová kýta Vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Játrová čína

Játrová čína

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Kaštany

Kaštany

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

124
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
117
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
81
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
78
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
52
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno v zelí
Vepřové koleno v zelí
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kostičky k pivu
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na hořčici
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na zelí
Vepřové kotlety na žampiónech
Vepřové kotlety na žampiónech
  • Recepty.cz
  • Vepřové kostky v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact