Na sádle krátce osmahneme cibuli, která je pokrájená na drobno a přidáme vepřové maso pokrájené na větší kostky. Maso restujeme, tak dlouho, až nám částečně zhnědne a je uzavřené. Podlijeme vodou (nebo vývarem) tak, aby bylo maso ponořené, přidáme maggi a bobkový list.
2
Dusíme 20 minut nebo dokud není maso měkké. Během dušení mícháme a podléváme. Jakmile je maso hotové, tak ho vyjmeme na talíř, vyndáme bobkový list, zahustíme záklechtkou (mouka rozmíchaná ve vodě) a vaříme, na mírném ohni, 20 minut. Mírně opepříme, přidáme vegetu a přisypeme nastrouhaný sýr. Jakmile se nám sýr rozpustí a promíchá s omáčkou, přidáme maso zpět, prohřejeme na mírném ohni a dochutíme.
3
**Poznámka:** omáčka musí být hustší s chutí po sýru, kterou podáváme s těstovinami, rýží či houskovým knedlíkem. Pro rychlou úpravu použijeme kuřecí prsíčka.