Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Dáme do pekáčku, do kterého jsme dali před tím na dno trošku vody (opravdu jen trochu). Maso osolíme a posypeme sušeným česnekem. Poté nakrájíme na menší kostky libovou anglickou slaninu a nasypeme na maso v pekáčku. Dáme do trouby a pečeme při 220°C do měkka.
2
Mezitím si připravíme omáčku. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrcený zelený pepř a tymián. Chvilku promícháváme. Přilejeme trošku nálevu z pepře, přidáme vývar (1 kostku zalejeme do 1/2 hrnku horké vody a rozmícháme), přidáme smetanu a chvíli povaříme. Podle chuti přisolíme a zahustíme hotovou granulovanou jíškou (nebo si uděláme klasickou). Hotovou omáčkou zalejeme maso v pekáčku a necháme v troubě tak dlouho, až je maso měkké.
3
Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory, do kterých jsme dali trochu pepřové omáčky, aby nebyly tak suché.