Vykoštěné koleno pokrájíme mřížkou, do které vetřeme česnek, hořčici, sůl, pepř, kmín a papriku. Koleno srolujeme a převážeme provázkem, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou cibuli, nové koření a bobkový list, zalijeme pivem, přikryjeme alobalem a pečeme při 180-ti stupních asi 1,5 hodiny. Občas podlijeme, je-li třeba. Před dopečením odebereme alobal a dopečeme dokřupava.
Výpek zředíme dle potřeby, zahustíme jíškou, necháme provařit. Tímto sosem pak plátky masa poléváme. Podáváme s chlebem, křenem, hořčicí, okurkou, ale můžeme i s bramborovým knedlíkem, špenátem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hánová
|12. 2. 2012 08:51
Můžu jen vřele doporučit, koleno bylo naprosto bezkonkurenční!!!
Barča
|9. 8. 2011 17:52
Velký dík, povedlo se :-)) !
Sládková Pavla
|30. 7. 2011 10:54
Připravovala jsem je včera pro přátele.Bylo to něco neskutečně dobrého a všem velmi chutnalo.Příště zkusím jako hlavní chod s knedlíkem,vřele doporučuji vyzkoušet!!!
Pája S
|26. 1. 2010 19:25
Jirko,tak tohle je pecka.O tomto se nemůžu doma ani slůvkem zmínit.Muž by letěl sám do obchodu a koupil kolena hned dvě.Dělávám kuře na černém pivě a je to skvělé,tohle nemůže být horší.Jenom si dovolím poznámečku,tu cibulku bych dala rovnou k masu ,tak v polovině pečení,ona se rozdusí a dodá štávě chuť a trochu ji zahustí.:-)