Koleno vykostíme. Z francouzské hořčice, trošky piva, drceného česneku a soli uděláme kašičku. Koleno posolíme potřeme kašičkou a necháme 1 den v lednici.
2
Druhý den srolujeme, převážeme a pečeme na cibuli. Podléváme pivem a vodou. Podáváme se zelím a s brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdeněk Kratochvíl
|2. 12. 2007 06:12
Dělám koleno i s plnotučnou hořčicí, grilovacím kořením, tymiánem,rozmarýnem.Pivo nesmí chybět na podlívání.Vynikající.
Pavol Dian
|1. 9. 2006 10:46
Vyskúšal som to a bolo to vynikajúce. Pripravil som to z krkovičky a zabalil som tam tenké pláky oravskej slaninky. Je to skutočne "mňam"!
Honza Kunc
|13. 7. 2006 04:23
Vynikající, dělám koleno už dlouho jako roládu, dá se zevnitř potřít čímkoliv dle chuti. Do kolena ještě zabalím slaninu, domácí klobásku, uzený bůček, prostě na co je chuť. Peču v remosce, kůžička je zlatá a přitom neztvrdne.
Jitka Malinová
|16. 3. 2006 10:34
Pro Jana, kolemo můžete péct i s kostí, ale chce to trpělivost, černého piva moc nedávejte, je hodně hořké, světlé je lepší, zato cibulí nemusíte šetřit. Hořčici dejte jakou máte rád, já dávám plnotučnou, nebo nemusí být žádná. Přikryté se peče (dusí ) asi 2 hod., v průběhu můžete kůži nakrojit, důležité je stále podlévat, aby se maso a kůže nevysušily. Ke konci se peče odkryté. Že je to hotové poznáte tak, že to odpadá od kosti. Přeji hodně úspěchů.
Jaroslava Oumarová
|4. 3. 2006 15:02
Já bych ho napřed trochu povařila (asi půl hoďky ) s kořením a cibulí. Hlavně proto, aby kůže při pečení neztvrdla, ráda to dělá. Pak bych ji ( tu kůži) ozdobně na povrchu nakrájela, vetřela koření a teprve pekla. Ale někdo může mít jiný názor...
Jan Gajdošík
|3. 3. 2006 19:44
Prosím o radu..když bych chtěl to koleno peci celé i s kostí a na černém pivu,rád bych věděl co a jak.kdo poradí?děkuji,student hotelové školy
František
|9. 2. 2006 12:28
Tak jsem konečně našel něco,co mě zaujalo.Bude to z bůčku a na grilu.Dám vědět jak to dopadlo.
VLADIMÍR BUCHTA
|27. 1. 2006 12:59
VÝBORNÉ-MOŽNO PŘIPRAVIT I Z KRKOVIČKY!S BRAMBOR.ŠPALÍČKY-NEMÁ TO CHYBU!
Anonym
|22. 1. 2006 13:20
Znám, místo francouzské hořčice používám kremžskou. Vynikající!
Josef Vaněk
|11. 12. 2005 09:10
Opravdu něco pro gurmány, výborná chuť.Doporučuji všem komu nevadí trochu pikantní chuť.Já jsem přidal ještě špetku jalovce a provensálského koření.