• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno marinované
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové koleno marinované

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové koleno marinované
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vepřové koleno zadní
    • 6
      stroužek česnek
    • sůl
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • pepř mletý
    • 2
      ks cibule
    • 2
      dl pivo na podlévání
    • 1
      lžíce sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Koleno vykostíme, trochu rozklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepřime, potřeme ostrou hořčicí a necháme v chladu 1-2 dny odležet. Pak koleno kůží navrch svíneme, převážeme motouzem nebo upevníme jehlami a dáme s nakrájenou cibulí do trouby, přidáme tuk a trochu vody s pivem. Pečeme pod poklicí asi 2 hodiny, podléváme pivem a vypečenou šťávou. Když je měkké necháme ho odkryté zčervenat.
2
Koleno podáváme s čerstvým chlebem, strouhanýn křenem, sladkokyselými okurkami nebo s hořčicí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno v zelí

Vepřové koleno v zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa | 17. 2. 2012 16:05

    Chtěla bych také vyzkoušet pečené vepřové koleno, poraďte jak postupovat, abych neudělala nějakou hrubou chybu. děkuji moc. O:-)

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 3. 2011 00:15

    Dělali jsme u maminky před týdnem, bylo to výborné. Jen mám problém, že se nám to dost rozvinulo.... Ale chuťově jednička...

  • Anna Bastlova | 20. 10. 2007 21:46

    To se musí podlejvat černým pivem

  • Jitka Malinová | 22. 3. 2006 15:16

    Máte pravdu s tím pivem, dávám cca 1/2 lahve světlého piva hned na začátku a pak už jen podlévám vodou.

  • Jana | 22. 3. 2006 14:57

    Hlavně nepodlévejte pivem až do konce,já to udělala a šťáva byla tak hořká,že ji nechtěl ani můj přítel,co má na rozdíl ode mne pivo rád.

  • Jitka Malinová | 22. 3. 2006 11:32

    Lucko, škoda, že vaše rodina lpí na trdiční pečince, protože toto je opravdu super recept a z komentáře není patrné, co bylo příčinou fiaska. Dělám koleno obdobně a kombinace cibule, hořčice a pivo je super !

  • luckymili | 22. 3. 2006 11:21

    Tento recept už tu je, tak jsem ho o víkendu vyzkoušela, dopadlo to fiaskem, nikomu to nechutnalo, takže příště bude zase tradiční - koleno povařím ve vodě s bob.listem, nov.kořením, celým pepřem a maggi, potom pokminuji, zakapu olejem a dám péci.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pozdní večeře Pečení Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dijonská hořčice Pepř mletý Pivo Sádlo Sůl Vepřové koleno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Cuketové hody

Cuketové hody

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Hráškový prívarok (přívarek)

Hráškový prívarok (přívarek)

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

38
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
36
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Domácí kečup
Domácí kečup
28
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

Petr Dopita (†77) odešel do muzikálového nebe: Zemřela hvězda Draculy, Ježíše i Johanky!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové…
Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Vepřové kapsy ve smetanových bramborách
Vepřové kari
Vepřové kari
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno mňam
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno na černém pivě
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Vepřové koleno na zázvoru a česneku
  • Recepty.cz
  • Vepřové koleno marinované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact