plátek
vepřové maso
- karé, krkovice, kýta - silnější
2
ks
hermelín
nebo camembert 90 g = ks
100
g
sušená šunka
uzená, cca
sůl
pepř mletý
1200
g
brambory
oloupané, cca
2
stroužek
česnek
500
ml
smetana ke šlehání
máslo
nebo olej, trošku na dno pekáčku
Postup přípravy receptu
1
Do silnějších plátků masa uděláme hluboké zářezy a tak vytvoříme kapsu, nebo můžeme například z kusu masa (ořechu, karé...), vždy jeden slabší plátek nedokrojit až do konce a další již ano a tím tak vytvořit kapsy pohodlně a bez problémů. Kapsy naklepeme (nutné to není) a z obou stran osolíme a opepříme (ne uvnitř). Do každé kapsy vložíme polovinu prokrojeného camembertu nebo hermelínu, přidáme trochu pokrájené sušené šunky, kapsu zavřeme, pevně přitiskneme a kraje sklepneme paličkou k sobě.
Kapsy položíme na dno máslem nebo olejem vymazaného pekáčku a obsypeme je pokrájenými bramborami s tence krájenými plátky česneku a zbylou šunkou. Vše zalijeme smetanou, mírně osolíme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca hodinu.