g
vepřové maso
libové(kýta,plec),nebo drůbeží maso
2
ks
jablka
Marináda
2
lžička
dijonská hořčice
2
lžíce
jablečná šťáva
2
lžíce
olej
2
lžička
hořčice kremžská
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájejte na malé kousky. Jablka překrojte, odstraňte jádřince, pokrájejte na větší kousky a zakapejte citronovou šťávou. Na marinádu v misce smíchejte obě hořčice s citronovou šťávou a olejem.
Citron omyjte, odstraňte vrchní část slupky a rozkrájejte na silnější plátky, pak z nich udělejte takovou velikost, která odpovídá masu a jablku. Na kovové jehly napichujte střídavě maso, jablka a citron.
3
Špízy potřete marinádou a nechte alespoň hodinu marinovat na chladném místě. Opékejte na grilu nebo na pánvi ze všech stran.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vanda Čakovice
|22. 4. 2016 13:30
Taky jsem vařila z kuřízků a bylo to famoooooozní!
Pavlína Románková
|1. 3. 2014 12:55
Děkuji za nový a výborný recept, dělala jsem je ze steheních řízků a bylo to luxusní! Dokonce si dával i prcek, který většinou končí u polévky.
Tomanová
|25. 10. 2012 09:09
Jablka jsem dávala sladčí a byla to výborná večeře.Jenom bych doporučovala jablka pevnější,aby nebyla moučnatá,pak jsou pečená brzo.Uvařila jsem k nim kaši a hodila se výborně.U mě má recept jedničku.
makovicka
|25. 10. 2011 19:28
velka dobrutka :-*
Matušíková
|29. 8. 2011 21:20
Nepotrpíme si na výstřednosti, jsme spíš na klasickou českou kuchyni. Někdy se nechám unést a jsem zklamaná, ale v tomto případě určitě nee a tenhle skvělý recept určitě nedělám naposled. Moc nám chutnalo a ta sladkokyselá kůrčička byla výborná. Děkuji.