• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřové hot mango
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové hot mango

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové hot mango
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřová kýta
    • 1
      špetka mořská sůl
    • 40
      ml sezamový olej
    • 1
      ks mango
    • 40
      g limetkové listy
    • 5
      g koření - garam masala
    • 2
      ks chilli papričky (odrůda mini rawit), zelená a červená
    • 2
      ks cibule
    • 200
      g baby kukuřice
    • 20
      g med (pouze v případě kyselejšího manga)
    • 300
      g jasmínová rýže

Postup přípravy receptu

1
**Příprava vepřového hot manga**
2
Balení vepřového masa rozkrájíme kolmo na vlákno na tenké plátky (cca 5 centimetrové), osolíme nadrcenou mořskou solí (mlýnek či hmoždíř) a obalíme v koření garam masala.
3
Na pánvi rozpálíme sezamový olej, na něj dáme maso a osmažíme do zlatova. Cca 2 minutky, lehce otáčíme. Maso pustí trochu vody a ta až se vyvaří, pokračujeme dále. Přidáme 1 chilli rawit papričku pokrájenou na tenká kolečka (cca 1mm) a 2 cibule rozkrájené na jemná půlkolečka (cca 3mm).
4
Poté, co cibule během krátké chvilky změknou, přidáme připravené mangové pyré. Pyré získáme rozmixováním dužiny čerstvého manga. S pyré přídáme také nakrájené baby kukuřičky na příčné plátky. Přidáme hrst limetových listů a vaříme dokud maso nezměkne, lze podlévat zlehka vodou.
5
Na závěr dle chuti dosolíme nadrcenou mořskou solí. Pokud by pro vás bylo mango kyselejší, lze přidat i balení medu. Před podáváním doporučujeme vyjmout limetové listy, které předaly svoji chuť, ale jinak jsou nepoživatelné.
6
**Příprava jasmínové rýže**
7
Rýži důkladně propláchněte a omyjte. Na jeden šálek rýže dejte do hrnce dva šálky vody (pozor, zatím pouze vodu) . Vodu uveďte do varu, přidejte špetku mořské soli a vsypte do ní dobře vypranou rýži. Jakmile voda začne znovu vařit, zmenšete plamen a přiklopte hrnec, aby se rýže pomalu vařila 20 minut*. Rýži můžete znovu osolit při podávání nadrcenou solí (hmoždíř či mlýnek).
8
----
9
* Délka pečení a vaření je individuální. Záleží na typu trouby a sporáku (plyn, elektřina) a podle toho se může doporučená délka přípravy lišit.
10
** Pokud máte svůj vlastní způsob přípravy rýže, využijte ho. Možností je opravdu hodně, doporučujeme pouze jeden z mnoha.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mango koláčky

Mango koláčky

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Hot cross buns

Hot cross buns

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Pokrmy Z rýže Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby kukuřice Chilli papričky Cibule Jasmínová rýže Koření - Garam masala Limetkové listy Mango Med Mořská sůl Sezamový olej Vepřová kýta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Okurky

Okurky

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
13
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
12
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Vepřové Cordon Bleu
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové chipsy
Vepřové chipsy
Vepřové jehly s jablky
Vepřové jehly s jablky
Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou
Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou
  • Recepty.cz
  • Vepřové hot mango
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact