Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravte si FireWire, ti kdo neznají nerez ohebný grilovací špíz. Cibulku srolujte společně s vepřovým a napíchněte na špíz. Opakujte proces, dokud není vše na špízu. Mezitím se nezapomeňte napít piva, to je důležité :) .
2
Nyní marinování. To je důvod jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, či zip sáčku nalijte 2 dc sojové omáčky, 1dc rýžového octu, přidejte zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promíchejte, vložte smotaný naplněný špíz a nechte marinovat 24 h. FireWire má šikovně oblý hrot, takže se sáček nepropíchne. Po vytažení opláchněte pod tekoucí vodou a grilujte na cca 180 ° C. Můžete při grilování potírat použitou omáčkou.
3
Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou a jako příloha může být rýže. Dobrou chuť.