• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřové grilované špízy na Firewire
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové grilované špízy na Firewire

autor: Alinkos
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
Vepřové grilované špízy na Firewire
11fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 0,50
      kg vepřové kotlety
    • jarní cibulka
    • 2
      dl sojová omáčka (Teriyaky)
    • 1
      dl rýžový ocet (Mirin)
    • 3
      plátek zázvor
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Tento pokrm je pro lidi, kteří rádi experimentují a mají rádi asijské, speciálně japonské chutě. ½ kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravte si FireWire, ti kdo neznají nerez ohebný grilovací špíz. Cibulku srolujte společně s vepřovým a napíchněte na špíz. Opakujte proces, dokud není vše na špízu. Mezitím se nezapomeňte napít piva, to je důležité :) .
2
Nyní marinování. To je důvod jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, či zip sáčku nalijte 2 dc sojové omáčky, 1dc rýžového octu, přidejte zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promíchejte, vložte smotaný naplněný špíz a nechte marinovat 24 h. FireWire má šikovně oblý hrot, takže se sáček nepropíchne. Po vytažení opláchněte pod tekoucí vodou a grilujte na cca 180 ° C. Můžete při grilování potírat použitou omáčkou.
3
Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou a jako příloha může být rýže. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilované vepřové s bramborovým salátem

Grilované vepřové s bramborovým…

Grilované vepřové koleno

Grilované vepřové koleno

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi | 16. 8. 2014 17:18

    tohle vypadá zajímavě... dávám do záložek na později :-) Jen dotaz - proč se to má oplachovat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Grilování & BBQ
Maso Grilování Vepřové Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Oběd Večeře Grilování Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jarní cibulka Pažitka Rýžový ocet Sojová omáčka Vepřové kotlety Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

124
Čertovský mls
Čertovský mls
87
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
49
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
43
Fežoáda
Fežoáda
40
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové hot mango
Vepřové hot mango
Vepřové chipsy
Vepřové chipsy
Vepřové jehly s jablky
Vepřové jehly s jablky
  • Recepty.cz
  • Vepřové grilované špízy na Firewire
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact