koření
dle chuti: pepř, paprika sladká, pálivá, chilli, koriandr, česnek, bylinky nebo oblíbená směs koření
Postup přípravy receptu
1
Množství záleží na počtu osob.
2
Vepřový bůček můžeme použít s kůží (bude se nám hůř krájet, ale více křupat) nebo bez kůže.
3
Bůček pokrájíme ostrým nožem na slabé (cca 4mm) plátky, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a smažíme v rozpálené pánvi s tukem dozlatova. Po osmažení odkládáme na ubrousek okapat přebytečný tuk.
4
Bůček, pokud se nám špatně krájí, dáme ztuhnout do mrazáku. Ztuhnout, né zmrazit! Dobrým pomocníkem je i elektrický kráječ "nářezák".
5
Podáváme například k vychlazenému pivu nebo s čerstvou zeleninou...
6
Chipsy si můžeme připravit i na grilu či v troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hobžáci
|1. 12. 2016 18:17
Tak ty první jsme osmažili víc a chtělo to dobrý zuby, ale ty druhý už byly výborný, protože jsme odhadli čas na dozlatova ;-) no pravda je, že zlato není hnědý :-D