• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřové bavorské závitky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřové bavorské závitky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřové bavorské závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové maso (Řízky)
    • 2
      lžíce pikantní hořčice
    • 100
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce kmín
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      sklenice vývar
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks jablka
    • 1
      špetka tymián
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Přidáme kmín, polovinu zelí a 5 minut podusíme. Směsí naplníme vepřové řízky, svineme je a převážeme nití. Na rozpáleném oleji závitky osmahneme, podlijeme vývarem a zhruba hodinu dusíme. Hotové závitky vyjmeme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Vše 10 minut dusíme. Pak přidáme zbytek zelí a dusíme ještě 5 minut. Hotové závitky narovnáme na servírovací mísu a polijeme omáčkou. K závitkům chutnají bramborové noky a sklenice vychlazeného piva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zlatníková | 21. 10. 2013 08:20

    Ten zbytek slaniny balím do závitků. Je to výborné jídlo.

  • Nizi | 28. 3. 2012 13:30

    A ja bych se chtela zeptat co s tou druhou polovinou slaniny?

  • tamarras | 17. 2. 2012 13:14

    Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho se dělají závitky v tlakovém hrnci Díky, Tamara

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jablka Kmín Kysané zelí Pepř mletý Pikantní hořčice Rostlinný olej Slanina Sůl Tymián Vepřové maso Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

100
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
43
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
39
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
30
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové Cordon Bleu
Vepřové dušené v zelenině
Vepřové dušené v zelenině
  • Recepty.cz
  • Vepřové bavorské závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact