• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová živáňská pečeně v alobalu

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 114
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
Vepřová živáňská pečeně v alobalu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vepřové maso
    • 2
      klobása
    • 12
      ks brambory
    • 4
      ks cibule (Střední)
    • 12
      ks slanina
    • pepř mletý
    • paprika
    • kmín
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • alobal
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Silnější vepřové řízky nebo kotlety bez kosti naklepeme a po obou stranách, osolíme. Brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky silné asi 2 mm, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
2
Obdélník alobalu pomastíme lžící oleje a klademe na něj silnější plátky ze tří brambor, které osolíme a okmínujeme. Na ně dáme vepřový řízek, opaprikujeme a pak položíme půlku podélně rozkrojené klobásy.
3
Vše zasypeme kroužky cibule, znovu osolíme, opepříme a nahoru položíme 3 tenké plátky anglické slaniny. Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut. Podáváme na talíře i s alobalem a jako příloha je výborná kyselá okurka nebo zelí, houby, okurkový salát atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Živánská

Živánská

Živáňská jehla

Živáňská jehla

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kiki | 16. 11. 2014 19:46

    Bylo to výborný :) určitě udělám víckrát

  • Michael Kříž | 13. 3. 2014 22:53

    Ahoj zdravim všechny, živáň jsem si dával v jedný kolibě přímo v Tatrách a úplně mě uchvátilo jak stačí málo "obyčejných" surovin a vykouzlí úplnou šťavnatou lahodu. Ty suroviny se ale trošku lišily a proto Vám to tady napíšu. postup je asi stejnej dá se to do alobalu a peče (nejlépe na ohni respektive žhavém uhlí). Ale bylo tam Rajče,Paprika,Brambora,Gazdovská slanina(ta co voní kouřem jako domácí),Cibule,Vepřová kotletka ale hlavně asi lžíce BRYNDZY, která to jídlo posílá uplně do nebezkýho levelu. Sakra už zase slintám nad tou představou . Čau

  • Iva | 9. 11. 2011 18:22

    já to dělám bez brambor jen maso vepř.hov. salám klobása a zaleju ještě směsí z červenýho vína hořčice a kečupu moc dobrý :-)

  • Hanach
    Hanach | 2. 9. 2011 22:52

    vynikající, chválím a dávám za 1, moc jsme si pochutnali a určitě jsem nedělala naposled :-)

  • Pampelishka | 30. 3. 2011 19:46

    moc jsem si pochutnala. Hned jak jsem to vytáhla z trouby, uvědomila jsem si, že tohle dělává táta

  • Eva1 | 25. 10. 2010 17:01

    Výborný recept se spoutou variant. Dávám1.

  • Eva1 | 25. 10. 2010 16:55

    OK

  • Ňulinka - | 2. 3. 2010 17:37

    Já nevím,nemělo by to být předem naložené v divokém koření a zalité trochou červeného vínka?

  • Tomáš Barcůch | 12. 11. 2006 10:21

    Pro chlapy doporučuju přidat polévkovou lžíci piva ať nevyteče a přidat rozkrojenou feferonku.

  • Anonym | 3. 5. 2005 20:56

    moje žena je kopto proto jsme se pripojily aby uvařila neco dobreho karel

  • pavel Straka | 6. 7. 2004 00:11

    nedávno jsme mohli poprvé ochutnat,můžeme doporučit,výborná chuť

  • Jaromíra | 28. 6. 2004 16:45

    je to asi super, ale viděla bych ty brambory spíš na 2 cm a ne 2 mm, je to možné udělat i z kuřecího masa potřeného kremžskou hořčicí - taky dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Alobal Brambory Cibule Klobása Kmín Paprika Pepř mletý Rostlinný olej Slanina Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Batátový koláč

Batátový koláč

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

80
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
63
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
62
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
52
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
51
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Hvězda muzikálu Děti ráje 2 Markéta Martiníková: Porodila 4 dcery za pět let!

Hvězda muzikálu Děti ráje 2 Markéta Martiníková: Porodila 4 dcery za pět let!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Vepřová žebírka s medem a zázvorem
Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou
Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřová žebra s medovou-chilli marinádou
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové (skopové) kostky na majoránce
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bavorské závitky
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
  • Recepty.cz
  • Vepřová živáňská pečeně v alobalu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact