Příprava marinády: Do misky přidáme suroviny na marinádu a promícháme. Česnek můžeme nechat na plátky nebo zamixovat přelisovaný. Chilli si přidáme dle chuti. Nepřidáváme olej! Po promíchání necháme uležet ještě 15 minut v lednici.
Příprava žeber: Žebra očistíme od přebytečného tuku a odstraníme spodní blánu - při pečení by ztuhla a byla gumová.
3
Marinování žeber: Na žebra použijeme cca 1/2 marinády - zbytek si necháme na potírání během pečení. Potřeme žebra marinádou z obou stran pomocí mašlovačky. Nejlépe marinovaná žebra necháme přes noc v lednici.
4
Rychlé pečení žeber: Troubu si předehřejeme na 160˚C. Žebra si přendáme do pekáče a podlijeme cca 4 dcl vody a zakryjeme alobalem. Vložíme do trouby a pečeme cca 1 hodinu. Každých 15 minut žebra kontrolujeme a potíráme marinádou. Z výpeku můžeme udělat omáčku jenom tím, že ji zahustíme a zjemníme máslem. Ze správně upečeného žebra by měla jít jednoduše vyndat kost. Je možné podávat s čerstvým pečivem, bramborovou kaší a BBQ omáčkou. Upečená žebra se zásadně servírují horké!