• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová žebírka - spareribs

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 49
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová žebírka - spareribs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová žebírka
    • kmín
    • sůl
    • česnek
    • kečup - jemný
    • worcestrová omáčka
    • med
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
2
Počítejte jedno až dvě na osobu.
3
Pekáč vyložte aluminiovou folií, abyste ho potom nemuseli drhnout.
4
Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu.
5
Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.
6
Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znova na stejnou teplotu a čas.
7
Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.
8
Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran.
9
Pečte každou stranu znova na 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.
10
Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka Balkán

Vepřová žebírka Balkán

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 26. 3. 2017 16:10

    Honziku, proc se tady zbytecne ztrapnujes? Copak tady nekdo pise o podlevani vyparenou vodou?

  • PetraV | 7. 1. 2017 13:20

    Díky za super recept. Maso je daleko lepší než když se peče v marinádě od začátku. Podlít stačí jen trochu, přikryté maso pustí dost vlastní šťávy.

  • honza | 10. 12. 2016 10:36

    jak muzu neco podlevat vyparenou vodou???? Kde ji mam jako vzit?

  • Martina | 15. 10. 2015 20:25

    Jsou fenomenální :-) úžasné výborné ;-)

  • Petju | 4. 10. 2015 19:40

    Super, diky!

  • anthrax | 9. 6. 2015 14:51

    Výborný! 8-) :-))

  • mmelinda | 4. 6. 2015 20:20

    .....já dělám žebírka kapku jinak. Místo 2x 45 minut pečení pod poklopem je uvařím v tlakáči (jako na vepřovou polévku, ale bez kořenové zeleniny) asi 40-45 min do měkka (maso ale nesmí odpadávat od kosti) a pak postupuji úplně stejně s opékáním žebírek bez poklopu jak je zde uvedeno. Marináda je výborná a žebírka jsou pak jedna báseň......tím tlakáčem prostě šetřím čas a výsledek je mňamózní.

  • Marťan | 15. 3. 2015 21:51

    Ahoj, to se to opravdu peče takhle dlouho? Nevysuší se to za tu 1, 5h než se to pomaže rou marinádou? :-/

  • Denisa | 13. 3. 2015 12:36

    ja delala z 1kg zebirek a vše podle oka aby bylo marinady dost a je to fakt luxusni!! :-P

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 1. 2. 2014 11:29

    no taky už peču druhou 3/4 hodinku a musím říct,že už teď se mi sbíhají sliny 8-)

  • fialkakajka | 30. 9. 2013 17:12

    tak už jsou v troubě :-) nemůžu se dočkat :-P

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:12

    dle chuti...

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:11

    hele, kdyz zebra, tak tyhle...fakt pecka

  • :)) | 28. 6. 2013 16:41

    Tak jdu to vyzkoušet...Nemůžu odolat...: ;-) :-)

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 17:05

    Nejlepší je to stejně na grilu, ale recept je výborný, děkuji.

  • worwys | 3. 3. 2012 12:51

    Přidal by někdo kolik je čeho potřeba na marinádu na 1-1,5kg žebírek?

  • dzejny | 31. 10. 2011 02:29

    Vyborne ribs!

  • Ivik | 24. 10. 2011 01:19

    Super recept! Zebra jsem ani podlevat nemusela, protoze prikryte pustily dostatek stavy. Celkove jsem to pekla asi o deset minut dele a jeste jsem to nechala 7 minut dojit v troube (pekla jsem dve cela zebra). Marinada byla vyborna, i kdyz jsem si ji musela udelat podle oka. Celkove jsem udelala asi jedno deci marinady a bohate to stacilo. Muj pomer byl dva strouzky cesneku (najemno nasekany), troska citronove stavy, lzicka Worcesterove omacky, lzice az lzice a pul kecupu a zbytek medu a troska soli. Jak jsem to jeste nechala chvili dojit v troube, marinada zhoustla a krasne se tahla. Urcite zase brzy vyzkousim! Chutne a jednoduche! ;-)

  • Darina | 12. 5. 2011 13:56

    Super, nejdříve jsem byla na rozpacích z počátečního pečení bez marinády,ale konečný výsledek luxusní. Velký úspěch doma: :-)

  • matěj | 9. 4. 2011 20:52

    bezchybný a jednoduchý a protože mam rád ostřejší,přidal jsem pimento:-) v marinádě se to nedělá celou dobu proto, že by se Ti to spálilo,bylo by to hořký a musela by jsi to bohužel vyhodit. Marinádu fakt jen na poslednich 10 min, 5min z každé strany.

  • pitbullka
    pitbullka | 23. 1. 2011 20:33

    Super a bylo to luxusní...

  • PINKY | 5. 4. 2007 10:52

    Tak děkujeme mockrát:-). Bylo to naprosto úchvatné, akorát jsme se tak nacpali, že jsme jen lehli a bylo po vášnivém večeru:-(.

  • Bára | 14. 3. 2007 16:05

    Proč se žebírka nepečou v té vynikající omáčce po celou dobu?

  • Andra | 19. 1. 2007 12:56

    Ďakujem, už mám v obľúbených...

  • Pastis Petite | 18. 1. 2007 21:35

    Přikládám vyžádaný recept pod názvem "Bleskový fazolový salát"

  • Andra | 18. 1. 2007 09:25

    Nemohli by ste doložiť recept aj na ten fazuľový šalát?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Kečup - jemný Kmín Med Sůl Vepřová žebírka Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

61
Bigos
Bigos
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
19
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact