• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová žebírka - spareribs

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 49
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová žebírka - spareribs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová žebírka
    • kmín
    • sůl
    • česnek
    • kečup - jemný
    • worcestrová omáčka
    • med
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
2
Počítejte jedno až dvě na osobu.
3
Pekáč vyložte aluminiovou folií, abyste ho potom nemuseli drhnout.
4
Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu.
5
Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.
6
Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znova na stejnou teplotu a čas.
7
Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.
8
Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran.
9
Pečte každou stranu znova na 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.
10
Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka Balkán

Vepřová žebírka Balkán

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 26. 3. 2017 16:10

    Honziku, proc se tady zbytecne ztrapnujes? Copak tady nekdo pise o podlevani vyparenou vodou?

  • PetraV | 7. 1. 2017 13:20

    Díky za super recept. Maso je daleko lepší než když se peče v marinádě od začátku. Podlít stačí jen trochu, přikryté maso pustí dost vlastní šťávy.

  • honza | 10. 12. 2016 10:36

    jak muzu neco podlevat vyparenou vodou???? Kde ji mam jako vzit?

  • Martina | 15. 10. 2015 20:25

    Jsou fenomenální :-) úžasné výborné ;-)

  • Petju | 4. 10. 2015 19:40

    Super, diky!

  • anthrax | 9. 6. 2015 14:51

    Výborný! 8-) :-))

  • mmelinda | 4. 6. 2015 20:20

    .....já dělám žebírka kapku jinak. Místo 2x 45 minut pečení pod poklopem je uvařím v tlakáči (jako na vepřovou polévku, ale bez kořenové zeleniny) asi 40-45 min do měkka (maso ale nesmí odpadávat od kosti) a pak postupuji úplně stejně s opékáním žebírek bez poklopu jak je zde uvedeno. Marináda je výborná a žebírka jsou pak jedna báseň......tím tlakáčem prostě šetřím čas a výsledek je mňamózní.

  • Marťan | 15. 3. 2015 21:51

    Ahoj, to se to opravdu peče takhle dlouho? Nevysuší se to za tu 1, 5h než se to pomaže rou marinádou? :-/

  • Denisa | 13. 3. 2015 12:36

    ja delala z 1kg zebirek a vše podle oka aby bylo marinady dost a je to fakt luxusni!! :-P

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 1. 2. 2014 11:29

    no taky už peču druhou 3/4 hodinku a musím říct,že už teď se mi sbíhají sliny 8-)

  • fialkakajka | 30. 9. 2013 17:12

    tak už jsou v troubě :-) nemůžu se dočkat :-P

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:12

    dle chuti...

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:11

    hele, kdyz zebra, tak tyhle...fakt pecka

  • :)) | 28. 6. 2013 16:41

    Tak jdu to vyzkoušet...Nemůžu odolat...: ;-) :-)

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 17:05

    Nejlepší je to stejně na grilu, ale recept je výborný, děkuji.

  • worwys | 3. 3. 2012 12:51

    Přidal by někdo kolik je čeho potřeba na marinádu na 1-1,5kg žebírek?

  • dzejny | 31. 10. 2011 02:29

    Vyborne ribs!

  • Ivik | 24. 10. 2011 01:19

    Super recept! Zebra jsem ani podlevat nemusela, protoze prikryte pustily dostatek stavy. Celkove jsem to pekla asi o deset minut dele a jeste jsem to nechala 7 minut dojit v troube (pekla jsem dve cela zebra). Marinada byla vyborna, i kdyz jsem si ji musela udelat podle oka. Celkove jsem udelala asi jedno deci marinady a bohate to stacilo. Muj pomer byl dva strouzky cesneku (najemno nasekany), troska citronove stavy, lzicka Worcesterove omacky, lzice az lzice a pul kecupu a zbytek medu a troska soli. Jak jsem to jeste nechala chvili dojit v troube, marinada zhoustla a krasne se tahla. Urcite zase brzy vyzkousim! Chutne a jednoduche! ;-)

  • Darina | 12. 5. 2011 13:56

    Super, nejdříve jsem byla na rozpacích z počátečního pečení bez marinády,ale konečný výsledek luxusní. Velký úspěch doma: :-)

  • matěj | 9. 4. 2011 20:52

    bezchybný a jednoduchý a protože mam rád ostřejší,přidal jsem pimento:-) v marinádě se to nedělá celou dobu proto, že by se Ti to spálilo,bylo by to hořký a musela by jsi to bohužel vyhodit. Marinádu fakt jen na poslednich 10 min, 5min z každé strany.

  • pitbullka
    pitbullka | 23. 1. 2011 20:33

    Super a bylo to luxusní...

  • PINKY | 5. 4. 2007 10:52

    Tak děkujeme mockrát:-). Bylo to naprosto úchvatné, akorát jsme se tak nacpali, že jsme jen lehli a bylo po vášnivém večeru:-(.

  • Bára | 14. 3. 2007 16:05

    Proč se žebírka nepečou v té vynikající omáčce po celou dobu?

  • Andra | 19. 1. 2007 12:56

    Ďakujem, už mám v obľúbených...

  • Pastis Petite | 18. 1. 2007 21:35

    Přikládám vyžádaný recept pod názvem "Bleskový fazolový salát"

  • Andra | 18. 1. 2007 09:25

    Nemohli by ste doložiť recept aj na ten fazuľový šalát?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Kečup - jemný Kmín Med Sůl Vepřová žebírka Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Ananasová čína

Ananasová čína

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
34
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně, a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Velký přehled StarDance Tour 2025: Dojde na střídání partnerů! Kdo s kým?

Velký přehled StarDance Tour 2025: Dojde na střídání partnerů! Kdo s kým?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

Další doporučené recepty:

Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact