• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová žebírka - spareribs

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 49
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová žebírka - spareribs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová žebírka
    • kmín
    • sůl
    • česnek
    • kečup - jemný
    • worcestrová omáčka
    • med
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
2
Počítejte jedno až dvě na osobu.
3
Pekáč vyložte aluminiovou folií, abyste ho potom nemuseli drhnout.
4
Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu.
5
Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.
6
Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znova na stejnou teplotu a čas.
7
Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.
8
Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran.
9
Pečte každou stranu znova na 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.
10
Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka Balkán

Vepřová žebírka Balkán

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 26. 3. 2017 16:10

    Honziku, proc se tady zbytecne ztrapnujes? Copak tady nekdo pise o podlevani vyparenou vodou?

  • PetraV | 7. 1. 2017 13:20

    Díky za super recept. Maso je daleko lepší než když se peče v marinádě od začátku. Podlít stačí jen trochu, přikryté maso pustí dost vlastní šťávy.

  • honza | 10. 12. 2016 10:36

    jak muzu neco podlevat vyparenou vodou???? Kde ji mam jako vzit?

  • Martina | 15. 10. 2015 20:25

    Jsou fenomenální :-) úžasné výborné ;-)

  • Petju | 4. 10. 2015 19:40

    Super, diky!

  • anthrax | 9. 6. 2015 14:51

    Výborný! 8-) :-))

  • mmelinda | 4. 6. 2015 20:20

    .....já dělám žebírka kapku jinak. Místo 2x 45 minut pečení pod poklopem je uvařím v tlakáči (jako na vepřovou polévku, ale bez kořenové zeleniny) asi 40-45 min do měkka (maso ale nesmí odpadávat od kosti) a pak postupuji úplně stejně s opékáním žebírek bez poklopu jak je zde uvedeno. Marináda je výborná a žebírka jsou pak jedna báseň......tím tlakáčem prostě šetřím čas a výsledek je mňamózní.

  • Marťan | 15. 3. 2015 21:51

    Ahoj, to se to opravdu peče takhle dlouho? Nevysuší se to za tu 1, 5h než se to pomaže rou marinádou? :-/

  • Denisa | 13. 3. 2015 12:36

    ja delala z 1kg zebirek a vše podle oka aby bylo marinady dost a je to fakt luxusni!! :-P

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 1. 2. 2014 11:29

    no taky už peču druhou 3/4 hodinku a musím říct,že už teď se mi sbíhají sliny 8-)

  • fialkakajka | 30. 9. 2013 17:12

    tak už jsou v troubě :-) nemůžu se dočkat :-P

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:12

    dle chuti...

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:11

    hele, kdyz zebra, tak tyhle...fakt pecka

  • :)) | 28. 6. 2013 16:41

    Tak jdu to vyzkoušet...Nemůžu odolat...: ;-) :-)

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 17:05

    Nejlepší je to stejně na grilu, ale recept je výborný, děkuji.

  • worwys | 3. 3. 2012 12:51

    Přidal by někdo kolik je čeho potřeba na marinádu na 1-1,5kg žebírek?

  • dzejny | 31. 10. 2011 02:29

    Vyborne ribs!

  • Ivik | 24. 10. 2011 01:19

    Super recept! Zebra jsem ani podlevat nemusela, protoze prikryte pustily dostatek stavy. Celkove jsem to pekla asi o deset minut dele a jeste jsem to nechala 7 minut dojit v troube (pekla jsem dve cela zebra). Marinada byla vyborna, i kdyz jsem si ji musela udelat podle oka. Celkove jsem udelala asi jedno deci marinady a bohate to stacilo. Muj pomer byl dva strouzky cesneku (najemno nasekany), troska citronove stavy, lzicka Worcesterove omacky, lzice az lzice a pul kecupu a zbytek medu a troska soli. Jak jsem to jeste nechala chvili dojit v troube, marinada zhoustla a krasne se tahla. Urcite zase brzy vyzkousim! Chutne a jednoduche! ;-)

  • Darina | 12. 5. 2011 13:56

    Super, nejdříve jsem byla na rozpacích z počátečního pečení bez marinády,ale konečný výsledek luxusní. Velký úspěch doma: :-)

  • matěj | 9. 4. 2011 20:52

    bezchybný a jednoduchý a protože mam rád ostřejší,přidal jsem pimento:-) v marinádě se to nedělá celou dobu proto, že by se Ti to spálilo,bylo by to hořký a musela by jsi to bohužel vyhodit. Marinádu fakt jen na poslednich 10 min, 5min z každé strany.

  • pitbullka
    pitbullka | 23. 1. 2011 20:33

    Super a bylo to luxusní...

  • PINKY | 5. 4. 2007 10:52

    Tak děkujeme mockrát:-). Bylo to naprosto úchvatné, akorát jsme se tak nacpali, že jsme jen lehli a bylo po vášnivém večeru:-(.

  • Bára | 14. 3. 2007 16:05

    Proč se žebírka nepečou v té vynikající omáčce po celou dobu?

  • Andra | 19. 1. 2007 12:56

    Ďakujem, už mám v obľúbených...

  • Pastis Petite | 18. 1. 2007 21:35

    Přikládám vyžádaný recept pod názvem "Bleskový fazolový salát"

  • Andra | 18. 1. 2007 09:25

    Nemohli by ste doložiť recept aj na ten fazuľový šalát?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Kečup - jemný Kmín Med Sůl Vepřová žebírka Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Pohankový salát

Pohankový salát

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

32
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
17
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact