• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová žebírka - spareribs

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 49
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová žebírka - spareribs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová žebírka
    • kmín
    • sůl
    • česnek
    • kečup - jemný
    • worcestrová omáčka
    • med
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
2
Počítejte jedno až dvě na osobu.
3
Pekáč vyložte aluminiovou folií, abyste ho potom nemuseli drhnout.
4
Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu.
5
Pekáč zakryjte alobalem nebo víkem a pečte bez otvírání 3/4 hodiny na 200 °C.
6
Potom žebra obraťte, dolijte vypařenou vodu a pečte zakryté znova na stejnou teplotu a čas.
7
Odkryjte a pečte znovu na každé straně 5 minut, dohromady 10 minut.
8
Zbylé ingredience smíchejte a směs naneste na žebírka ze všech stran.
9
Pečte každou stranu znova na 5 minut. Výsledkem je propečené maso s voňavou kůrčičkou.
10
Jako přílohu k tomu jíme bagetu zapečenou se strouhaným sýrem a pikantní salát z bílých fazolí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová žebírka Balkán

Vepřová žebírka Balkán

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 26. 3. 2017 16:10

    Honziku, proc se tady zbytecne ztrapnujes? Copak tady nekdo pise o podlevani vyparenou vodou?

  • PetraV | 7. 1. 2017 13:20

    Díky za super recept. Maso je daleko lepší než když se peče v marinádě od začátku. Podlít stačí jen trochu, přikryté maso pustí dost vlastní šťávy.

  • honza | 10. 12. 2016 10:36

    jak muzu neco podlevat vyparenou vodou???? Kde ji mam jako vzit?

  • Martina | 15. 10. 2015 20:25

    Jsou fenomenální :-) úžasné výborné ;-)

  • Petju | 4. 10. 2015 19:40

    Super, diky!

  • anthrax | 9. 6. 2015 14:51

    Výborný! 8-) :-))

  • mmelinda | 4. 6. 2015 20:20

    .....já dělám žebírka kapku jinak. Místo 2x 45 minut pečení pod poklopem je uvařím v tlakáči (jako na vepřovou polévku, ale bez kořenové zeleniny) asi 40-45 min do měkka (maso ale nesmí odpadávat od kosti) a pak postupuji úplně stejně s opékáním žebírek bez poklopu jak je zde uvedeno. Marináda je výborná a žebírka jsou pak jedna báseň......tím tlakáčem prostě šetřím čas a výsledek je mňamózní.

  • Marťan | 15. 3. 2015 21:51

    Ahoj, to se to opravdu peče takhle dlouho? Nevysuší se to za tu 1, 5h než se to pomaže rou marinádou? :-/

  • Denisa | 13. 3. 2015 12:36

    ja delala z 1kg zebirek a vše podle oka aby bylo marinady dost a je to fakt luxusni!! :-P

  • Ankamamka1
    Ankamamka1 | 1. 2. 2014 11:29

    no taky už peču druhou 3/4 hodinku a musím říct,že už teď se mi sbíhají sliny 8-)

  • fialkakajka | 30. 9. 2013 17:12

    tak už jsou v troubě :-) nemůžu se dočkat :-P

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:12

    dle chuti...

  • Jirka | 2. 7. 2013 18:11

    hele, kdyz zebra, tak tyhle...fakt pecka

  • :)) | 28. 6. 2013 16:41

    Tak jdu to vyzkoušet...Nemůžu odolat...: ;-) :-)

  • imagoimagor | 20. 4. 2012 17:05

    Nejlepší je to stejně na grilu, ale recept je výborný, děkuji.

  • worwys | 3. 3. 2012 12:51

    Přidal by někdo kolik je čeho potřeba na marinádu na 1-1,5kg žebírek?

  • dzejny | 31. 10. 2011 02:29

    Vyborne ribs!

  • Ivik | 24. 10. 2011 01:19

    Super recept! Zebra jsem ani podlevat nemusela, protoze prikryte pustily dostatek stavy. Celkove jsem to pekla asi o deset minut dele a jeste jsem to nechala 7 minut dojit v troube (pekla jsem dve cela zebra). Marinada byla vyborna, i kdyz jsem si ji musela udelat podle oka. Celkove jsem udelala asi jedno deci marinady a bohate to stacilo. Muj pomer byl dva strouzky cesneku (najemno nasekany), troska citronove stavy, lzicka Worcesterove omacky, lzice az lzice a pul kecupu a zbytek medu a troska soli. Jak jsem to jeste nechala chvili dojit v troube, marinada zhoustla a krasne se tahla. Urcite zase brzy vyzkousim! Chutne a jednoduche! ;-)

  • Darina | 12. 5. 2011 13:56

    Super, nejdříve jsem byla na rozpacích z počátečního pečení bez marinády,ale konečný výsledek luxusní. Velký úspěch doma: :-)

  • matěj | 9. 4. 2011 20:52

    bezchybný a jednoduchý a protože mam rád ostřejší,přidal jsem pimento:-) v marinádě se to nedělá celou dobu proto, že by se Ti to spálilo,bylo by to hořký a musela by jsi to bohužel vyhodit. Marinádu fakt jen na poslednich 10 min, 5min z každé strany.

  • pitbullka
    pitbullka | 23. 1. 2011 20:33

    Super a bylo to luxusní...

  • PINKY | 5. 4. 2007 10:52

    Tak děkujeme mockrát:-). Bylo to naprosto úchvatné, akorát jsme se tak nacpali, že jsme jen lehli a bylo po vášnivém večeru:-(.

  • Bára | 14. 3. 2007 16:05

    Proč se žebírka nepečou v té vynikající omáčce po celou dobu?

  • Andra | 19. 1. 2007 12:56

    Ďakujem, už mám v obľúbených...

  • Pastis Petite | 18. 1. 2007 21:35

    Přikládám vyžádaný recept pod názvem "Bleskový fazolový salát"

  • Andra | 18. 1. 2007 09:25

    Nemohli by ste doložiť recept aj na ten fazuľový šalát?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Kečup - jemný Kmín Med Sůl Vepřová žebírka Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

106
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
94
Klasické lečo
Klasické lečo
83
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
48
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

Kolečko o novém filmu Kouzlo derby: Langoš neměl styk s žádnou ženou! Proč odmítl Most 2?

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová roláda se zeleninovou náplní
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová srdíčka v omáčce
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka Balkán
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka na asijský způsob
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
Vepřová žebírka s čubricou na zelenině
  • Recepty.cz
  • Vepřová žebírka - spareribs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact