Žebírka si nasolíme a dle chuti posypeme kořenící směsí čubrica. Remosku nebo pekáček vymažeme olejem nebo sádlem, naplníme na větší kusy pokrájenou očištěnou zeleninou, kterou posypeme troškou kořenící směsi čubrica a buď dle chuti osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou.
Na zeleninu poskládáme připravená žebírka, která pokapeme troškou oleje, pekáč nebo remosku bez podlévání zaklopíme a pečeme cca 80 minut (v předehřáté troubě na 180 stupňů).
Poté odklopíme, zkontrolujeme zda není třeba podlít a přelít výpekem. Při pečení v remosce většinou není nutné vůbec podlévat, zelenina pustí šťávy dostatek i na přelití a dopékáme doměkka a dozlatova. V troubě dopékáme dozlatova a doměkka bez zakrytí, a to si případné podlití snadno ohlídáme.
4
Podáváme s bramborem, noky nebo těstovinami, kdy vyndáme žebírka stranou (klidně již na talíře) a vařenou přílohu dle vlastního výběru smícháme se zeleninou a výpekem.