Dokonalým pečeným žebírkům na asijský způsob ovoněným česnekem, kořením pěti vůní a chilli zkrátka neodoláte. Žebírka v lahodné marinádě posypaná praženým sezamem, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou a chilli papričkou mile překvapí i opravdové gurmány!
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové koření, hřebíček) a vetřete ho do masa.
2
Připravte si pánev, která může do trouby, nebo pekáč, který může na plotýnku. Do nádobí vlijte trochu olivového nebo arašídového oleje a žebírka do něj naskládejte vypouklou stranou dolů.
Začněte obracet žebírka a opékejte po všech stranách. Když budou dohněda, posypte je zázvorem, česnekem a chilli vločkami, zakápněte teryaki omáčkou, případně sójovou. Přidejte tekutý med a rýžový ocet. Vše zalijte (kuřecím) vývarem.