Srdíčka uvaříme do měkka ve vodě (asi 1,5 l) se solí, rozpůlenými cibulemi, kořením a kouskem citronové kůry. Potom je vyjmeme a vývar přecedíme. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalejeme polovinou vývaru, dosolíme, dochutíme cukrem a citronovou šťávou a chvíli povaříme.
2
Omáčku zjemníme žloutky a vmícháme kapary. Nakonec vmícháme na plátky nakrájená srdíčka a prohřejeme.Podáváme s brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Luboš
|23. 6. 2011 19:51
podávame s brambory,ale kolínka jsou lepší,že? :-D :-P
Luda Najzar
|5. 9. 2009 14:22
Pro Janu Kutáčovou zkoušel jsem vařit podle tebe - kuřecí srdce a jsou fakt dobré děkuju za tip :-)
Maruška
|2. 3. 2008 14:15
Místo srdíček jsem nakrájela na kostky kuřecí maso, protože když jsem manželovi oznámila co bude k obědu prohlásil, že půjde jíst do hospody :(
Jana Kutačová
|22. 8. 2006 10:53
Sísa: psala jsem tady recept na srdíčkovo-žaludkovou omáčku(kuřecí)...Nebyl zatím zveřejněn,ale je velice podobný.Srdce a žaludky vařím v osolené vodě doměkka a pak na cibulce orestuji,přidám trochu vody ve které se vnitřnosti vařily a nakonec zahustím zakys.smetanou s trochou mouky,osolím,opepřím.Moc mi to chutná.Nesnáším" plíčka".Beru to jako takovou variaci na toto téma,která je moc chutná.:o)
Sísa
|22. 8. 2006 10:04
Co takhle použít srdíčka kuřecí? Nezkoušel to někdo?
Anonym
|7. 8. 2006 13:22
Já ještě dávám do srdíčkové omáčky tři lžíce zakys.smetany..o)