Vepřovou kýtu si necháme u řezníka rozkrojit na plát, doma ho naklepeme, osolíme,opepříme a poklademe plátky anglické slaniny.
2
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a okmínujeme. Když se odpaří voda a houby se opečou, zalijeme je vejci, promícháme a necháme srazit.
3
Vychladlou vaječnou směs naneseme na slaninu a na povrch rozložíme nožičky párků. Roládu opatrně svineme a zajistíme provázkem. Vložíme ji do pekáčku na trošku rozehřátého sádla, mírně na povrchu osolíme, podlijeme sběračkou vody a v horké troubě pozvolna pečeme, aby se maso nepálilo.
4
Občas přelijeme výpekem, podlijeme a obrátíme.
5
Nakrájíme na plátky a podáváme s různými přílohami.