• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 500
      g vepřová plec
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks kapusta malá
    • 200
      ml smetana 12%
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks rajče
    • 200
      g uzený sýr
    • 1
      dl slunečnicový olej pod maso
    • 500
      g brambory
    • pepř celý
    • mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na proužky a naložíme do oleje, jemně osolíme, opepříme, přidáme rozdrcené stroužky česneku, na proužky nakrájenou jednu celou cibuli, přisypeme lžíci solamylu, promícháme a necháme v chladu cca 30 minut marinovat.
2
Plech vymastíme olejem, posypeme solí a naklademe na něj napůl rozříznuté syrové brambory a dáme péct při 200°C na cca 35 minut.
3
Na rozpálenou hlubší pánev s trochou oleje vložíme marinovanou směs masa, česneku a cibule a za průběžného míchání vaříme. Když je maso měkké a cibule pustila dostatek vody, přidáme na kousky nakrájenou kapustu a dále vaříme až do jejího mírného změknutí. Poté přilijeme smetanu, povaříme, necháme lehce zredukovat a přisypeme nastrouhaný sýr. Odstavíme popř. dochutíme.
4
Měkké brambory posypeme solí, opepříme, dle chuti přidáme sušené bylinky dle libosti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Eintopf Vepřová plec z trouby

Eintopf Vepřová plec z trouby

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na pivu

Trhaná vepřová plec nebo krkovice na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anevanu | 15. 7. 2015 16:38

    rajčata a druhá cibule je jako obloha na talíři tedy podle fotky

  • anevanu | 15. 7. 2015 16:37

    rajčata a druhá cibule je na ozdobu talíře jako obloha.Tedy došlo mi to až podle fotky :-P

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 2. 7. 2015 17:51

    Kdy a kam patří rajčata,uvedená v ingrediencích?Snad pod maso při dušení?A ta druhá cibule? Všechno už mám koupené,tak zítra uvařím.

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:38

    nejdříve jsem neměla důvěru protože z kapusty jsem ještě nevařila,ale spojení chuti všech surovin je naprosto dokonalé.Recept je dobře napsán ,jen mi chvilku trvalo ,než mě došlo,že rajče a jedna cibule je na oblohu

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • anevanu | 25. 6. 2015 11:34

    nejdříve ve mě budila nedůvěru kapusta,protože s ní nevařím.Ale po přečtení hodnocení a kometů ,jsem si řekla,že to zkusím.Udělala jsem dobře,je to opravdu výborný recept a spojení chutí surovin je po uvaření dokonalé

  • blaba1
    blaba1 | 22. 11. 2013 07:58

    moc dobré chutnalo nám :o)

  • Dominik | 19. 11. 2012 12:57

    Tak přátelé naprostá lahoda, jen jsem místo oleje na smažení použil špek, a určitě jsem neudělal chybu, jediná poznámka k receptu, nešetřte solí, ale recept na jedničku, příprava mi trvala cca hodinu. Dobrou chuť

  • Janěnka | 4. 8. 2011 16:22

    Já to jedla, já to jedla!A byla to lahoda!! ;-) Vřele doporučuji těm, kdo milují "piplání" s jídlem k dokonalé souhře ingrediencí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kapusta Mořská sůl Pepř celý Rajče Slunečnicový olej Smetana 12% Solamyl (bramborový škrob) Uzený sýr Vepřová plec
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečený losos

Pečený losos

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

179
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
54
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s…
53
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
38
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citronovo-mrkvový koláč …
32
Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Ledový mátový čaj s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a…
Vepřová roláda
Vepřová roláda
Vepřová roláda na rajčatech
Vepřová roláda na rajčatech
Vepřová roláda s cuketovou náplní
Vepřová roláda s cuketovou náplní
  • Recepty.cz
  • Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact