Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít.
2
Hotovou "pečeni" vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. "Vypečenou" šťávu podle potřeby naředíme vodou a necháme projít varem.
Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.
Jana Remková
|15. 12. 2008 15:39
No, moc se mi to líbí a domnívám se, že nemám starý tlakový hrnec, ale jednou jsem v něm takhle zkoušela řízky a nedopadly zrovna dobře, tak nevím, fakt stačí tak málo vody?
Lenka walová
|12. 12. 2008 10:58
Dusila jsem vykostěný králičí hřbet. Nemělo to chybu, výborný, rychlý recept.
Helena Opatrná
|12. 12. 2008 10:30
Já vepřovou také dusím ale v troubě pod pokličkou. V papiňáku jde o velkou úsporu energie - vyzkouším.
Věra Štroblová
|4. 12. 2008 10:56
Vyzkoušeno z vepřové plece a můžu jen chválit tak aspoň dávám za 1 * není třeba na receptu něco měnit ... stačí rychle zapéct do zlatavé kůrčičky... jo a šťávy je až až z té 1/2 deci vody a jaká dobrá, tak jen doporučuji... je to skoro bez práce... hrnec se postará o vše :-)
Kamil Krybus
|4. 12. 2008 09:37
Doporučoval bych podlévat vývarem z kostí a z kořenové zeleniny. Na závěr kůrčička v troubě a je to super.
Věra Štroblová
|3. 12. 2008 07:56
Jupí ... tak děkuji Martino za další dobrý nápad do paiňáku, už si to tisknu a brzy vyzkouším :-))
Olga .
|3. 12. 2008 01:02
:-o) Tak toto je paradox na druhou! Pečeně, která je vlastně kýta; pečeně, která se nepeče, ale vaří!:-) Ty uvozovky tomu dávají ten správný význam, takže za originální pojetí názvu dávám 1. ... Já vepřovou dusím (je šťavnatější než pečená) a v konečné fázi nechám ještě v troubě zčervenat...