• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová "pečeně" v papiňáku

autor: MarKob
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová "pečeně" v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo nebo oleje
    • 0,50
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít.
2
Hotovou "pečeni" vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. "Vypečenou" šťávu podle potřeby naředíme vodou a necháme projít varem.
3
Dobu varu uzpůsobíme dle použitého papiňáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra.kadava@seznam.cz | 15. 6. 2014 09:08

    A s jakou přílohou jste si ji dali?

  • hm | 7. 4. 2013 10:36

    doufám, že ten obrázek k tomu nepatří, pokud ano, tak mi to připadá jako vařené :-(

  • bodmrazzu | 4. 2. 2013 09:12

    výborné

  • Martina Kobiernická | 30. 12. 2008 09:17

    Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.

  • Jana Remková | 15. 12. 2008 15:39

    No, moc se mi to líbí a domnívám se, že nemám starý tlakový hrnec, ale jednou jsem v něm takhle zkoušela řízky a nedopadly zrovna dobře, tak nevím, fakt stačí tak málo vody?

  • Lenka walová | 12. 12. 2008 10:58

    Dusila jsem vykostěný králičí hřbet. Nemělo to chybu, výborný, rychlý recept.

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 10:30

    Já vepřovou také dusím ale v troubě pod pokličkou. V papiňáku jde o velkou úsporu energie - vyzkouším.

  • Věra Štroblová | 4. 12. 2008 10:56

    Vyzkoušeno z vepřové plece a můžu jen chválit tak aspoň dávám za 1 * není třeba na receptu něco měnit ... stačí rychle zapéct do zlatavé kůrčičky... jo a šťávy je až až z té 1/2 deci vody a jaká dobrá, tak jen doporučuji... je to skoro bez práce... hrnec se postará o vše :-)

  • Kamil Krybus | 4. 12. 2008 09:37

    Doporučoval bych podlévat vývarem z kostí a z kořenové zeleniny. Na závěr kůrčička v troubě a je to super.

  • Věra Štroblová | 3. 12. 2008 07:56

    Jupí ... tak děkuji Martino za další dobrý nápad do paiňáku, už si to tisknu a brzy vyzkouším :-))

  • Olga . | 3. 12. 2008 01:02

    :-o) Tak toto je paradox na druhou! Pečeně, která je vlastně kýta; pečeně, která se nepeče, ale vaří!:-) Ty uvozovky tomu dávají ten správný význam, takže za originální pojetí názvu dávám 1. ... Já vepřovou dusím (je šťavnatější než pečená) a v konečné fázi nechám ještě v troubě zčervenat...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mletý kmín Sádlo Sůl Vepřová kýta Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

97
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
42
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo zelo  po čínsku
Vepřo knedlo zelo po čínsku
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřová čína
Vepřová čína
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact