• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová "pečeně" v papiňáku

autor: MarKob
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová "pečeně" v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo nebo oleje
    • 0,50
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít.
2
Hotovou "pečeni" vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. "Vypečenou" šťávu podle potřeby naředíme vodou a necháme projít varem.
3
Dobu varu uzpůsobíme dle použitého papiňáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra.kadava@seznam.cz | 15. 6. 2014 09:08

    A s jakou přílohou jste si ji dali?

  • hm | 7. 4. 2013 10:36

    doufám, že ten obrázek k tomu nepatří, pokud ano, tak mi to připadá jako vařené :-(

  • bodmrazzu | 4. 2. 2013 09:12

    výborné

  • Martina Kobiernická | 30. 12. 2008 09:17

    Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.

  • Jana Remková | 15. 12. 2008 15:39

    No, moc se mi to líbí a domnívám se, že nemám starý tlakový hrnec, ale jednou jsem v něm takhle zkoušela řízky a nedopadly zrovna dobře, tak nevím, fakt stačí tak málo vody?

  • Lenka walová | 12. 12. 2008 10:58

    Dusila jsem vykostěný králičí hřbet. Nemělo to chybu, výborný, rychlý recept.

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 10:30

    Já vepřovou také dusím ale v troubě pod pokličkou. V papiňáku jde o velkou úsporu energie - vyzkouším.

  • Věra Štroblová | 4. 12. 2008 10:56

    Vyzkoušeno z vepřové plece a můžu jen chválit tak aspoň dávám za 1 * není třeba na receptu něco měnit ... stačí rychle zapéct do zlatavé kůrčičky... jo a šťávy je až až z té 1/2 deci vody a jaká dobrá, tak jen doporučuji... je to skoro bez práce... hrnec se postará o vše :-)

  • Kamil Krybus | 4. 12. 2008 09:37

    Doporučoval bych podlévat vývarem z kostí a z kořenové zeleniny. Na závěr kůrčička v troubě a je to super.

  • Věra Štroblová | 3. 12. 2008 07:56

    Jupí ... tak děkuji Martino za další dobrý nápad do paiňáku, už si to tisknu a brzy vyzkouším :-))

  • Olga . | 3. 12. 2008 01:02

    :-o) Tak toto je paradox na druhou! Pečeně, která je vlastně kýta; pečeně, která se nepeče, ale vaří!:-) Ty uvozovky tomu dávají ten správný význam, takže za originální pojetí názvu dávám 1. ... Já vepřovou dusím (je šťavnatější než pečená) a v konečné fázi nechám ještě v troubě zčervenat...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mletý kmín Sádlo Sůl Vepřová kýta Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka na chlebíčky

Celerová pomazánka na chlebíčky

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Ananasová pohádka

Ananasová pohádka

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

132
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
130
Smoothie s kokosovým mlékem
Smoothie s kokosovým…
53
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
40
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
35
Čočkové ragú
Čočkové ragú

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
AHA.cz Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Literární superstar Dan Brown vydává novou knihu: Tajemství všech tajemství vychází současně v Praze i New Yorku

Literární superstar Dan Brown vydává novou knihu: Tajemství všech tajemství vychází současně v Praze i New Yorku

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo zelo  po čínsku
Vepřo knedlo zelo po čínsku
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřová čína
Vepřová čína
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact