• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová "pečeně" v papiňáku

autor: MarKob
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová "pečeně" v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová kýta
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      lžíce sádlo nebo oleje
    • 0,50
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Maso očistíme, osolíme a okmínujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít.
2
Hotovou "pečeni" vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plátky. "Vypečenou" šťávu podle potřeby naředíme vodou a necháme projít varem.
3
Dobu varu uzpůsobíme dle použitého papiňáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Grilované kuře z papiňáku

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petra.kadava@seznam.cz | 15. 6. 2014 09:08

    A s jakou přílohou jste si ji dali?

  • hm | 7. 4. 2013 10:36

    doufám, že ten obrázek k tomu nepatří, pokud ano, tak mi to připadá jako vařené :-(

  • bodmrazzu | 4. 2. 2013 09:12

    výborné

  • Martina Kobiernická | 30. 12. 2008 09:17

    Opravdu stačí tak málo vody - aby se v hrnci měla z čeho vytvořit pára, maso také pustí trochu šťávy i když bylo na začátku opečeno, aby se zatáhlo. Čím míň vody se použije, tím více se to bude podobat pečení.

  • Jana Remková | 15. 12. 2008 15:39

    No, moc se mi to líbí a domnívám se, že nemám starý tlakový hrnec, ale jednou jsem v něm takhle zkoušela řízky a nedopadly zrovna dobře, tak nevím, fakt stačí tak málo vody?

  • Lenka walová | 12. 12. 2008 10:58

    Dusila jsem vykostěný králičí hřbet. Nemělo to chybu, výborný, rychlý recept.

  • Helena Opatrná | 12. 12. 2008 10:30

    Já vepřovou také dusím ale v troubě pod pokličkou. V papiňáku jde o velkou úsporu energie - vyzkouším.

  • Věra Štroblová | 4. 12. 2008 10:56

    Vyzkoušeno z vepřové plece a můžu jen chválit tak aspoň dávám za 1 * není třeba na receptu něco měnit ... stačí rychle zapéct do zlatavé kůrčičky... jo a šťávy je až až z té 1/2 deci vody a jaká dobrá, tak jen doporučuji... je to skoro bez práce... hrnec se postará o vše :-)

  • Kamil Krybus | 4. 12. 2008 09:37

    Doporučoval bych podlévat vývarem z kostí a z kořenové zeleniny. Na závěr kůrčička v troubě a je to super.

  • Věra Štroblová | 3. 12. 2008 07:56

    Jupí ... tak děkuji Martino za další dobrý nápad do paiňáku, už si to tisknu a brzy vyzkouším :-))

  • Olga . | 3. 12. 2008 01:02

    :-o) Tak toto je paradox na druhou! Pečeně, která je vlastně kýta; pečeně, která se nepeče, ale vaří!:-) Ty uvozovky tomu dávají ten správný význam, takže za originální pojetí názvu dávám 1. ... Já vepřovou dusím (je šťavnatější než pečená) a v konečné fázi nechám ještě v troubě zčervenat...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mletý kmín Sádlo Sůl Vepřová kýta Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Rychlé perníčky

Rychlé perníčky

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
47
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
47
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
44
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Denní horoskop na pátek 15. 8. 2025: Kdo si vydělá peníze navíc a kdo by měl myslet víc na druhé?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo do ruky
Vepřo knedlo zelo  po čínsku
Vepřo knedlo zelo po čínsku
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřo-knedlo pro lenochy v římském hrnci
Vepřová čína
Vepřová čína
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na kořenové zelenině
Vepřová játra na smetaně
Vepřová játra na smetaně
  • Recepty.cz
  • Vepřová "pečeně" v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact