1. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů. V kýtě vytvoříme nožem kapsu, do které vtlačíme sušené švestky tak, aby se dala kapsa následně sešít 5 ostrými párátky. Do masa vetřeme sůl a pepř a posypeme kmínem a kořením na vepřovou pečeni. Takto maso orestujeme (zatáhneme) na připravené rozpálené pánvi s olivovým olejem, a to ze všech stran. Připravíme si nádobu na pečení tak, že do ní vlijeme lžíci olivového oleje a uložíme zatáhnuté maso, vložíme do trouby. Za cca 3-5 minut podlijeme vodou do poloviny výšky masa. Necháme péct. Po 60 minutách maso otočíme.
2
2. Na osminky nakrájíme 3 jablka, vyjmeme jadřince. Připravíme si nádobu na omáčku z jablečného pyré. Rozpustíme v ní 50-100 g másla, vsypeme jablka a zlehounka orestujeme, pomalu dolijeme 500 ml černého piva (černý Kozel) tak, ať příliš nepění, vsypememe hřebíček (8-10 ks), lžičku mleté skořice, necháme 10 minut provařit na mírném ohni. Následně, po vyjmutí všech hřebíčků, obsah nádoby rozmixujeme tyčovým mixérem.
3
3. Uvaříme si oloupané brambory a nakrájíme brambory na širší dukátky.
4
4. Po cca 100 minutách pečení dolijeme připravenou omáčku z jablečného pyré a přidáme 2 stroužky lisovaného česneku, promícháme. Necháme dopéct 20 minut.
5
5. Na připravený nahřátý talíř ukrojte plátek masa s krásnou kresbou nádivky, uložte vařené brambory alá Ital v kuchyni okolo masa a zalijte omáčkou, na to rozsypte nákrajenou snítku rukoly.