• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vepřová pečeně bez kosti; možno i skůží
    • 3
      lžíce olej
    • 75
      g sušené meruňky
    • 75
      g sušené švestky
    • 0,50
      lžíce kmín
    • 2
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks řapíkatý celer stonek
    • 150
      ml sekt nebo hruškového džusu
    • 0,50
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový na 250ml vývaru
    • 1
      ks hrušky

Postup přípravy receptu

1
Pomocí nože vytvoříme uprostřed v mase kapsu (případně otvor zvětšíme obrácenou vařečkou až do konce). Ovoce napůlíme a opět pomocí vařečky naplníme maso. Pokud máme na mase kůži, nejprve do pánve nalijeme asi 3 cm vody a maso vložíme stranou kůže do vařící vody a necháme 10 minut povařit. Poté maso vyndáme a kůži nakrájíme příčně do hloubky 0,5cm.
2
Maso osolíme, okmínujeme a potřeme olejem. Nakrájíme cibuli, česnek, celer a zbylé ovoce na kostky a opečeme na oleji. Přidáme navrch maso a vložíme společně do předem rozehřáté trouby (220°C) asi na 15 minut. Poté snížíme teplotu na 175°C, přilijeme sekt a vývar a upečeme maso doměkka (asi 1 hodinu) za občasného přelévání masa vydušeninou.
3
Pokud máme maso s kůží, tak jej ještě zapečeme v troubě pod grilem do křupava. Šťávu propasírujeme přes síto, hrušku oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky, které povaříme v propasírované šťávě. Ochutíme případně solí.
4
Maso nakrájíme na plátky, podlijeme šťávou a podáváme například s rýží a růžičkovou kapustou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrušky Kmín Knorr Bohatý bujon zeleninový Olej Řapíkatý celer Sekt Sušené meruňky Sušené švestky Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

32
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
25
Qurrito jako z KFC
Qurrito jako z KFC
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a…
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Vepřová plec s krémovou omáčkou,…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact