• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně se špenátem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • 1
      ks citron
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 750
      g špenát
    • 75
      g malé cibulky
    • 250
      g rajčata
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý
  • Na ozdobení
    • 1
      ks citron (Plátky)

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a pepřem. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 1 1/4 hodiny. Občas podlijeme. Citron omyjeme horkou vodou a dosucha otřeme. Kúru oloupeme škrabkou na proužky a odložíme. Šťávu vymačkáme a smísíme s 2 lžícemi oleje. Oloupeme česnek, nakrájíme jej na tenké plátky a spolu s proužky citronu vložíme do citronového oleje, kterým pak podlijeme maso (asi po hodině pečení). Špenát očistíme a propereme. Malé cibulky oloupeme, přepůlíme a opečeme na zbylém oleji. Přidáme neokapaný špenát a dusíme. Rajčata omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kousky. Vmícháme je do špenátu, prohřejeme a ochutíme. Měkké maso vyjmeme, výpek procedíme a doplníme vodou na 1/2 l tekutiny. Přivedeme k varu. Solamyl utřeme ve smetaně, vmícháme do výpeku, krátce povaříme, osolíme a opepříme. Na míse upravíme pečeni se špenátem a ozdobíme plátky citronu. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • michal jakouš | 26. 2. 2010 14:12

    dobré i s br.knedlíkem

  • Zuzanka a | 8. 11. 2004 17:31

    Tak tento recept jsem vyzkoušela, sice bez solamylu, protože s ním nemám zatím moc zkušeností, ale i tak to bylo výborný!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Malé cibulky Pepř mletý Rajčata Rostlinný olej Smetana ke šlehání Špenát Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Mleté maso se zeleninou II.

Mleté maso se zeleninou II.

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

41
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
40
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
38
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
35
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
34
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a jablečným pyré
Vepřová pečeně se švestkovou nádivkou a…
Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory
Vepřová plec s krémovou omáčkou,…
Vepřová roláda
Vepřová roláda
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact