• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s kůrčičkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně s kůrčičkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • 1
      ks rozmarýn (Malá snítka)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 15
      ks hřebíček
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      l vývar
    • 700
      g květák
    • 1
      kelímek smetana (Kelímku)
    • 2
      lžíce polohrubá mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 425
      ml kukuřice
    • 425
      ml máslo

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Na kůži je křížem několikrát nařízneme a propícháme hřebíčky a jehličkami rozmarýnu. Cibule a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme do pekáče. Na ně dáme maso, podlijeme troškou vývaru a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme zhruba dvě hodiny. Zbylým vývarem občas přeléváme. Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. 1/4 l vody přivedeme k varu a květák pod pokličkou asi 10 minut vaříme. Potom jej děrovanou naběračkou vybereme. Ve smetaně utřeme dohladka mouku, vmícháme do květákového vývaru a asi 5 minut povaříme. Přimícháme hořčici, osolíme a opepříme. Kukuřici necháme okapat. V pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme na něm květák s kukuřicí. Pečeni vyjmeme z trouby a udržujeme ji teplou. Výpek přecedíme do smetanové omáčky a krátce povaříme - trochou přelijeme pečeni, zbylou pak podáváme zvlášť. Ozdobíme rozmarýnem a petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou

Kuře s makovou nasládlou kůrčičkou

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukas Pazdera | 23. 1. 2009 22:13

    trocha to pozmenim,ne mrkev,kokurice ani kvetak,....pak to bude super,ale i tak hodnotim 1

  • dominik straka | 20. 12. 2007 16:49

    nic moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Hřebíček Kukuřice Květák Máslo Mrkev Pepř mletý Polohrubá mouka Rozmarýn Smetana Sůl Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

213
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
94
Boloňské špagety
Boloňské špagety
71
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
66
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
59
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
Vepřová pečeně se špenátem
Vepřová pečeně se špenátem
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s kůrčičkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact