Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut.
2
Maso vyjmeme a kosti z něj vyloupneme, výpek zředíme trochou vody a povaříme.
3
Housky nakrájíme na kostičky, mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, přidáme žloutky a postupně přiléváme mléko. Těsto dobře propracujeme, nakonec vmícháme nakrájené housky.
4
Na pomoučeném válu těsto rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme šišku.
5
Dostatečné množství vody přivedeme k varu a knedlíky do ní vložíme. Vařečkou je zvedneme ode dna a během vaření je otočíme. Knedlíky vaříme zhruba 20 minut.
6
Na sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, pak mouku, kterou za stálého míchání krátce opečeme. Po chvilce ji za neustálého míchání zředíme vodou, povaříme a smícháme s kysaným zelím. Společně dusíme dalších 20 minut a dochutíme solí a cukrem.
7
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jiří Babica*