• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 20
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička kmín
    • sůl
    • 1,50
      kg vepřová pečeně
  • Příloha
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks pepř celý
    • 50
      g slanina
    • 500
      g kysané zelí
  • Těsto
    • sůl
    • prášek do pečiva
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 4
      ks houska
    • 500
      g hrubá mouka
  • Podle potřeby
    • cukr
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90 minut.
2
Maso vyjmeme a kosti z něj vyloupneme, výpek zředíme trochou vody a povaříme.
3
Housky nakrájíme na kostičky, mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, přidáme žloutky a postupně přiléváme mléko. Těsto dobře propracujeme, nakonec vmícháme nakrájené housky.
4
Na pomoučeném válu těsto rozdělíme na poloviny a z každé vytvarujeme šišku.
5
Dostatečné množství vody přivedeme k varu a knedlíky do ní vložíme. Vařečkou je zvedneme ode dna a během vaření je otočíme. Knedlíky vaříme zhruba 20 minut.
6
Na sádle opečeme na kostičky nakrájenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli, přidáme pepř, pak mouku, kterou za stálého míchání krátce opečeme. Po chvilce ji za neustálého míchání zředíme vodou, povaříme a smícháme s kysaným zelím. Společně dusíme dalších 20 minut a dochutíme solí a cukrem.
7
*Recept pro vás připravil úspěšný kuchař Jiří Babica*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně

Pečená kachna s houskovými knedlíky a…

Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Koprová omáčka s houskovými knedlíky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Hladká mouka Houska Hrubá mouka Kmín Kysané zelí Mléko Pepř celý Prášek do pečiva Sádlo Slanina Sůl Vepřová pečeně Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Játrová čína

Játrová čína

Dietní rychlá jakočína

Dietní rychlá jakočína

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

38
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
21
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
18
Linecké cukroví II.
Linecké cukroví II.
17
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 14. 8. 2025: Kdo by měl přestat řešit cizí problémy a koho čeká příjemný večer?

Denní horoskop na čtvrtek 14. 8. 2025: Kdo by měl přestat řešit cizí problémy a koho čeká příjemný večer?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

Divoká oslava Chrise Hemswortha na jachtě: Zadečky, panáky a Matt Damon přes palubu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s kůrčičkou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně s petrželkovou krustou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a hruškovou omáčkou
Vepřová pečeně se sušeným ovocem a…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact