• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      kg vepřové maso kotlety (vcelku)
    • 1
      svazek rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      kg brambory (Malé lojovité)
    • 500
      g šalotka
    • 250
      ml vepřový vývar

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem a pečeme asi 2 hodiny. Po 1/2 hodině maso obložíme bramborami a šalotkou. Po další 1/2 hodině přilijeme vývar. Měkké maso necháme asi 10 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a na talířích obložíme pečenou zeleninou a bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské kuře na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • prochy | 22. 11. 2012 20:09

    vypadá to opravdu moc dobře,určitě vyzkouším...... :-)

  • Makina | 17. 8. 2012 00:00

    Mám doma rozmarýn v květináči, tak se chci jen zeptat jaké množství je svazek? /odměřeno třeba na polevkové lžíce/. Díky

  • Sandra | 16. 4. 2012 13:48

    vypadá to moc dobře, jen podle obrázku tam není šalotka, ale jarní cibulka :-)

  • Afreysee
    Afreysee | 27. 2. 2012 12:50

    Naprosto delikátní! :-) Jednoduché, udělá se samo a ve výsledku velmi chutné. Dávám 1* :-)

  • kirinda
    kirinda | 30. 3. 2011 14:41

    Ještě přidávám foto na talíři ;)

  • kirinda
    kirinda | 20. 3. 2011 14:32

    Naprostá lahůdka, právě jsme dojedli. Maso jsem naložila přes noc do rozmarýnu, soli, pepře a oleje a dopoledne dala do trouby. Vývar jsem přilila zároveň s brambory a šalotkou, a poslední půl hodinu nechala péct odkryté. Pečínka byla krásně opečená, uvnitř šťavnatá, maso měkkoučké a šťáva v hrnci super. Dávám do oblíbených a budeme dělat častěji!

  • Zdena z JM | 24. 5. 2007 07:30

    Výborná,voňavá pečínka.Dávám 1.

  • Zdena z JM | 22. 5. 2007 13:11

    Mám doma kus krkovice a právě přemýšlím,co s ní.Toto vypadá moc zajímavě.Vyzkouším a pak napíšu.

  • RK | 21. 5. 2007 13:49

    Úžasný, voňavý nedělní oběd! Trochu s napětím jsem očekávala, jestli se brambory upečou akorát s masem, ale přesně to vyšlo :-). Nejvíc se mi na receptu líbí, že se všechno nahází do jednoho pekáče a jen sem tam se obrátí maso. Rozmarýn jsem použila čerstvý, dnes už se dá naštěstí sehnat i v obyčejné Delvitě.

  • millikolos | 20. 11. 2006 16:31

    To zní velice dobře. Jdu se do toho pustit, akorát rozmarýn bude sušenej

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2005 20:58

    Opraveno.

  • Anonym | 22. 4. 2005 16:52

    Tak je to tymian nebo rozmaryn?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Sůl Vepřové maso Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Feferonový salát

Feferonový salát

Jablečné muffiny s tvarohem

Jablečné muffiny s tvarohem

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

93
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Veganská houbová omáčka
Veganská houbová omáčka
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Radikální proměna Jakuba Prachaře (42): Vlasy musely dolů!

Radikální proměna Jakuba Prachaře (42): Vlasy musely dolů!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact