• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,20
      kg vepřové maso kotlety (vcelku)
    • 1
      svazek rozmarýn
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      kg brambory (Malé lojovité)
    • 500
      g šalotka
    • 250
      ml vepřový vývar

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Maso omyjeme a osušíme. Z poloviny rozmarýnu nasekáme lístky, smícháme je se solí a pepřem a ze všech stran vetřeme do masa. Maso poklademe zbylým rozmarýnem a pečeme asi 2 hodiny. Po 1/2 hodině maso obložíme bramborami a šalotkou. Po další 1/2 hodině přilijeme vývar. Měkké maso necháme asi 10 minut odpočinout. Poté maso nakrájíme a na talířích obložíme pečenou zeleninou a bramborami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajské kuře na rozmarýnu

Rajské kuře na rozmarýnu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Žampionové kotlety na rozmarýnu

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • prochy | 22. 11. 2012 20:09

    vypadá to opravdu moc dobře,určitě vyzkouším...... :-)

  • Makina | 17. 8. 2012 00:00

    Mám doma rozmarýn v květináči, tak se chci jen zeptat jaké množství je svazek? /odměřeno třeba na polevkové lžíce/. Díky

  • Sandra | 16. 4. 2012 13:48

    vypadá to moc dobře, jen podle obrázku tam není šalotka, ale jarní cibulka :-)

  • Afreysee
    Afreysee | 27. 2. 2012 12:50

    Naprosto delikátní! :-) Jednoduché, udělá se samo a ve výsledku velmi chutné. Dávám 1* :-)

  • kirinda
    kirinda | 30. 3. 2011 14:41

    Ještě přidávám foto na talíři ;)

  • kirinda
    kirinda | 20. 3. 2011 14:32

    Naprostá lahůdka, právě jsme dojedli. Maso jsem naložila přes noc do rozmarýnu, soli, pepře a oleje a dopoledne dala do trouby. Vývar jsem přilila zároveň s brambory a šalotkou, a poslední půl hodinu nechala péct odkryté. Pečínka byla krásně opečená, uvnitř šťavnatá, maso měkkoučké a šťáva v hrnci super. Dávám do oblíbených a budeme dělat častěji!

  • Zdena z JM | 24. 5. 2007 07:30

    Výborná,voňavá pečínka.Dávám 1.

  • Zdena z JM | 22. 5. 2007 13:11

    Mám doma kus krkovice a právě přemýšlím,co s ní.Toto vypadá moc zajímavě.Vyzkouším a pak napíšu.

  • RK | 21. 5. 2007 13:49

    Úžasný, voňavý nedělní oběd! Trochu s napětím jsem očekávala, jestli se brambory upečou akorát s masem, ale přesně to vyšlo :-). Nejvíc se mi na receptu líbí, že se všechno nahází do jednoho pekáče a jen sem tam se obrátí maso. Rozmarýn jsem použila čerstvý, dnes už se dá naštěstí sehnat i v obyčejné Delvitě.

  • millikolos | 20. 11. 2006 16:31

    To zní velice dobře. Jdu se do toho pustit, akorát rozmarýn bude sušenej

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2005 20:58

    Opraveno.

  • Anonym | 22. 4. 2005 16:52

    Tak je to tymian nebo rozmaryn?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Šalotka Sůl Vepřové maso Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Lahodné tvarohovo-kávové řezy

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchá krkovička s kapustičkami - minutka

Jednoduchá krkovička s kapustičkami -…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Lasagne se slaninou a kyselým zelím
Lasagne se slaninou a…
29
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
26
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
25
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact