• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Maso si s ovocem dobře rozumí, stačí zvolit správnou kombinaci a postup. Třeba jako v tomhle případě. Vepřové s jablečnou omáčkou prostě nemá chybu!

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • 150
      ml pivo - černé
    • 3
      lžíce třtinový cukr
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks jablka
    • slunečnicový olej
    • 2
      lžička kari
    • 1
      hrst rozinky
    • 200
      ml kokosové mléko
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi 10 minut, dokud tekutina nezhoustne. Maso dejte do pekáče, potřete částí marinády a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 40 minut a během pečení několikrát potřete marinádou.

RADA: Maso se zlatavou kůrkou

2
Mezitím připravte omáčku. Cibuli pokrájejte nadrobno, jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V kastrolu zpěňte na lžíci oleje cibuli a nechte zesklovatět, přidejte kari a krátce orestujte. Vsypte nastrouhaná jablka, rozinky a zalijte kokosovým mlékem. Omáčku asi 5 minut povařte na mírném ohni a dochuťte špetkou soli.

RADA: Krájení cibule

3
Pečeni nechte po vytažení z trouby alespoň 10 minut odpočinout. Krájejte ji na plátky a podávejte s omáčkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Trhané vepřové

Trhané vepřové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Oběd Pečení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jablka Kari Kokosové mléko Pivo - černé Rozinky Slunečnicový olej Sůl Třtinový cukr Vepřová pečeně

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Cizrnové kari

Cizrnové kari

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Meruňkové smoothie

Meruňkové smoothie

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

345
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
179
Olomoucké kotlety (kapsy)
Olomoucké kotlety (kapsy)
81
Vánočka s medovinou
Vánočka s medovinou
47
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
33
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Poslední šance přihodit v aukci Akty X. Krása, která pomáhá ženám s rakovinou prsu

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact