• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky

autor: Uživatel (#333615)
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 32
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Pečeně se zelím
    • 750
      g vepřová pečeně
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř drcený
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 2
      lžíce olivový olej
  • Hrnkové knedlíky
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 2
      hrnek mléko
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks rohlík
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      hrst petrželka
    • 40
      g máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí včetně šťávy, osolíme, opepříme a krátce promícháme.

RADA: Krájení cibule

2
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme zelí, na něj položíme maso, podlijeme přibližně 150 ml vody a přikryté pečeme minimálně 2 hodiny v závislosti na druhu trouby (raději déle, aby maso nebylo tuhé a krásně se rozpadalo). Průběžně kontrolujeme, zda není potřeba podlít vodou.

RADA: Jak na domácí kysané zelí?

3
Mezitím si připravíme hrnkové knedlíky. Hrubou mouku, mléko, žloutky, rohlíky pokrájené na malé kostičky, sůl, špetku muškátového oříšku a nasekanou petrželku dáme do mísy a důkladně promícháme. Poté opatrně zapracujeme sníh ze zbylých bílků. Hrnky vydatně vymažeme máslem po celém jejich obvodu a do dvou třetin naplníme těstem. Vložíme je do hrnce s vroucí vodou a vaříme přikryté poklicí půl hodiny, přičemž voda by neměla přesahovat polovinu hrnku.

RADA: Máslo bez lednice

4
Upečené maso i hotové knedlíky krájíme na plátky a podáváme se zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Žebírka na zelí

Žebírka na zelí

Segedínský guláš z chytrého hrnce

Segedínský guláš z chytrého hrnce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hrubá mouka Kysané zelí Máslo Mléko Mletý kmín Muškátový oříšek Olivový olej Pepř drcený Petrželka Rohlík Sůl Vejce Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

28
Porn Star Martini
Porn Star Martini
24
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
19
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
18
Rybí steak
Rybí steak

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně Robert
Vepřová pečeně Robert
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact