• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce kmín celý
    • sůl
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml vývar
    • 200
      g žampiony
    • petrželka sekaná
    • 100
      g slanina
    • 100
      g sladká smetana
    • 1
      lžička pikantní hořčice
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
2
Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku a zhruba po 30 minutách přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, pikantní hořčici, zahustíme solamylem a povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený bůček s játry na kmíně

Pečený bůček s játry na kmíně

Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:32

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší)

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:21

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší),

  • Jarka Mastilová | 10. 2. 2007 10:29

    Uvařila jsem a podle mě byla škoda žampiony po přecezení šťávy dát pryč,tak jsem je ve šťávě nechala.Toto jídlo podle mne nebylo špatné,ale nebylo také úplně na jedničku.

  • Pastis Petite | 7. 2. 2007 11:31

    Uvařila jsem včera pro rodinu a návštěvu a servírovala s noky. Výsledek - ani jsem nemusela mýt nádobí - nic nezbylo. Dávám jedna!

  • Lila | 6. 2. 2007 09:08

    No vypada to moc chutne, akorat ja bych hned na zacatku podusila prvne cibulku se slaninou-ta to krasne provoni, protoze pokud bych ji tam dala az po vyvaru,tak uz se neorestuje,ale dusi. Ale jinak urcite vyzkousim.

  • Lucie | 5. 2. 2007 11:52

    ještě sem to nevařila,ale udělám.většinou si už po přečtení receptu dokážu představit,jak to bude chutnat.myslím,že to bude dobré.s rýží?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mletý kmín Olej Petrželka Pikantní hořčice Sladká smetana Slanina Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová krkovice Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Ořechová bábovka III.

Ořechová bábovka III.

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
25
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
25
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
21
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

Malý zákrok, nebo vážná nemoc? »Bardotka« (91) ve špitále!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact