• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce kmín celý
    • sůl
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml vývar
    • 200
      g žampiony
    • petrželka sekaná
    • 100
      g slanina
    • 100
      g sladká smetana
    • 1
      lžička pikantní hořčice
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
2
Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku a zhruba po 30 minutách přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, pikantní hořčici, zahustíme solamylem a povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený bůček s játry na kmíně

Pečený bůček s játry na kmíně

Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:32

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší)

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:21

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší),

  • Jarka Mastilová | 10. 2. 2007 10:29

    Uvařila jsem a podle mě byla škoda žampiony po přecezení šťávy dát pryč,tak jsem je ve šťávě nechala.Toto jídlo podle mne nebylo špatné,ale nebylo také úplně na jedničku.

  • Pastis Petite | 7. 2. 2007 11:31

    Uvařila jsem včera pro rodinu a návštěvu a servírovala s noky. Výsledek - ani jsem nemusela mýt nádobí - nic nezbylo. Dávám jedna!

  • Lila | 6. 2. 2007 09:08

    No vypada to moc chutne, akorat ja bych hned na zacatku podusila prvne cibulku se slaninou-ta to krasne provoni, protoze pokud bych ji tam dala az po vyvaru,tak uz se neorestuje,ale dusi. Ale jinak urcite vyzkousim.

  • Lucie | 5. 2. 2007 11:52

    ještě sem to nevařila,ale udělám.většinou si už po přečtení receptu dokážu představit,jak to bude chutnat.myslím,že to bude dobré.s rýží?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mletý kmín Olej Petrželka Pikantní hořčice Sladká smetana Slanina Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová krkovice Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá čína

Rychlá čína

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Svařák

Svařák

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Kuře v hořčičné kari marinádě

Kuře v hořčičné kari marinádě

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

58
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Šopský salát
Šopský salát
23
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact