• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 17
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová krkovice
    • 0,50
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce kmín celý
    • sůl
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml vývar
    • 200
      g žampiony
    • petrželka sekaná
    • 100
      g slanina
    • 100
      g sladká smetana
    • 1
      lžička pikantní hořčice
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.
2
Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku a zhruba po 30 minutách přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme dalších 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, pikantní hořčici, zahustíme solamylem a povaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený bůček s játry na kmíně

Pečený bůček s játry na kmíně

Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně

Pečený bůček s drůbežími játry na…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:32

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší)

  • Simča S.
    Simča S. | 21. 9. 2014 17:21

    Zaujala mne chuťová stopa hořčice v omáče, je to moc dobré. Jinak - i mně bylo líto žampiony ocedit a vyhodit, takže jsem při vaření postupovala trochu odlišně - maso jsem nakmínovala, dal odležet, nechala zatáhnout, přidala cibuli, podlila a dala péci. Zvlášť jsem v pánvi rozškvařila slaninu, na ní osmahla žampiony. Směs jsem po cca 1/2 hodně přidala k masu a pekla společně do měkka. Část šťávy jsem nalila do pánve, přidala smetanu, perželku, zahustila Solamilem a povařila, pak přodala k pečeni a ještě cca 10 minut pekla společně, aby se propojila chuť. Něchala jsem pár minut dojít mimo troubu a podávala s bramborem (děti s br. kaší),

  • Jarka Mastilová | 10. 2. 2007 10:29

    Uvařila jsem a podle mě byla škoda žampiony po přecezení šťávy dát pryč,tak jsem je ve šťávě nechala.Toto jídlo podle mne nebylo špatné,ale nebylo také úplně na jedničku.

  • Pastis Petite | 7. 2. 2007 11:31

    Uvařila jsem včera pro rodinu a návštěvu a servírovala s noky. Výsledek - ani jsem nemusela mýt nádobí - nic nezbylo. Dávám jedna!

  • Lila | 6. 2. 2007 09:08

    No vypada to moc chutne, akorat ja bych hned na zacatku podusila prvne cibulku se slaninou-ta to krasne provoni, protoze pokud bych ji tam dala az po vyvaru,tak uz se neorestuje,ale dusi. Ale jinak urcite vyzkousim.

  • Lucie | 5. 2. 2007 11:52

    ještě sem to nevařila,ale udělám.většinou si už po přečtení receptu dokážu představit,jak to bude chutnat.myslím,že to bude dobré.s rýží?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kmín Mletý kmín Olej Petrželka Pikantní hořčice Sladká smetana Slanina Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová krkovice Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

66
Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky
Celozrnné špaldovo…
54
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
34
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřová pečeně na rozmarýnu
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact