Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá), aby bylo maso ponořeno a dáme do chladu marinovat.
2
Třetí den na másle podusíme zeleninu z marinády, přidáme maso, které za občasného podlévání pečeme doměkka. Maso pak vyndáme, přilijeme smetanu a marinádu zahustíme kouskem másla smíchaným s moukou a provaříme. Hotovou šťávou (můžeme, ale nemusíme ji přecedit) poléváme pokrájené plátky masa.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Syngo
|15. 9. 2016 13:59
Perfektni recept. Podavala jsem k peceni karlovarsky knedlik a bylo to dokonale sladene.
Nikola
|25. 2. 2016 14:38
Bylo to vyborne a moc jsme si pochutnali, jen bych neverila o kolik se mi maso v hrnci smrskne :-D .
LLL
|11. 3. 2015 14:32
tak recept jsem vyzkousela dnes.Jen jsem tu zeleninu rozmixovala, takze jsem nemusela ani zahustovat a vysledek je vynikajici:)... :-)
Radim Raška
|20. 8. 2014 17:03
Výborná úprava pečeně, bylo to excelentní, podával jsem s karlovarským knedlíkem.
Sedláčková
|20. 11. 2013 14:38
Tento recept zopakuji na nejbližší slavnostní příležitost a to na narozeniny naší babičky. Je to dokonalé jídlo, úplné pohlazení jako od babičky O:-) . Jen budu muset nakládat alespoň dvě kila vepřové, ale to nevadí a už se na to moc těším, úspěch je totiž zaručený <:-) . Děkuji.
Petra Radová
|9. 9. 2012 09:43
Jen jeden den jsem pečeni marinovala a včera jsme jí měli k obědu, byla to delikatesa jak od profesionála a tak mockrát děkuji za recept, který si schovávám.
Jelínková
|31. 1. 2012 18:58
Nakládala jsem plec a neměla chybičku. S manželem se v kuchyni střídáme a on je omáčkový, kdyby vařil, udělá asi víc marinády.
Zuzana
|18. 1. 2012 09:57
Komentář jsem neviděla a teď tu už je dvakrát. :-))
Zuzana
|18. 1. 2012 09:55
Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču delší čas zakryté, aby nebylo suché a odkrývám až na samý konec, aby chytlo barvu. Recept se mi líbí tak se na něj taky vrhnu. :-) Zelenina se má nejdřív podusit na másle, se smetanou, marinádou a moukou zahustit. Tak to chápu já. ;-)
Zuzana
|18. 1. 2012 09:42
Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču podle nepsaných pravidel nejdřív delší čas zakryté, aby v něm zůstala štáva a odkrývám až na úplný závěr. Recept se mi líbí, tak se na něj asi vrhnu taky. :-)
Mirka
|1. 1. 2012 15:21
Rozumím tomu tak, že nejdřív podusím zeleninu a pak do toho dám maso a zaleju vší marinádou a dám do trouby péct? Přikryté nebo otevřené? Díky
Karafiátová Miluše
|13. 11. 2011 19:32
Moc chválím, byla to lahůdka, jen omáčky musím udělat příště víc, manžel je naučený, že mu knedlíky i maso musí v omáčce plavat.
Miluše
|9. 10. 2011 13:45
Jasná jednotka, doporučuji zkusit. Nakládala jsem jí v pátek a dnes dodělala, koření dávám bajvoko, ale nového celkem dost, to máme rádi. Zase někdy udělám.
Věra
|2. 9. 2011 14:44
Na zítřejší oběd je už nachystáno a už teď to vypadá a voní velmi slibně.
Babeta
|24. 7. 2011 10:26
Dokonala chut, doporucuji zkusit, stoji to za to!
Šimi
|15. 6. 2011 13:46
Tři dny jsem s naložením čekat nemohla, dva musely stačit, i tak byla skvělá a sklidila úspěch, děkuji :-) .
Predpokladam, ze korenovou zeleninou bude myslena mrkev a celer. Koreni bych dala 1-2 listy bobkove a noveho koreni 4 kulicky + par kulicek celeho pepre. :-)