• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová pečeně bez kosti a sádla
    • sůl
    • 2
      dl bílé víno
    • 300
      g kořenová zelenina pokrájená na plátky
    • 1
      ks cibule velká pokrájená
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,25
      l smetana

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá), aby bylo maso ponořeno a dáme do chladu marinovat.
2
Třetí den na másle podusíme zeleninu z marinády, přidáme maso, které za občasného podlévání pečeme doměkka. Maso pak vyndáme, přilijeme smetanu a marinádu zahustíme kouskem másla smíchaným s moukou a provaříme. Hotovou šťávou (můžeme, ale nemusíme ji přecedit) poléváme pokrájené plátky masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Italská nakládaná sušená rajčata

Italská nakládaná sušená rajčata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Syngo | 15. 9. 2016 13:59

    Perfektni recept. Podavala jsem k peceni karlovarsky knedlik a bylo to dokonale sladene.

  • Nikola | 25. 2. 2016 14:38

    Bylo to vyborne a moc jsme si pochutnali, jen bych neverila o kolik se mi maso v hrnci smrskne :-D .

  • LLL | 11. 3. 2015 14:32

    tak recept jsem vyzkousela dnes.Jen jsem tu zeleninu rozmixovala, takze jsem nemusela ani zahustovat a vysledek je vynikajici:)... :-)

  • Radim Raška | 20. 8. 2014 17:03

    Výborná úprava pečeně, bylo to excelentní, podával jsem s karlovarským knedlíkem.

  • Sedláčková | 20. 11. 2013 14:38

    Tento recept zopakuji na nejbližší slavnostní příležitost a to na narozeniny naší babičky. Je to dokonalé jídlo, úplné pohlazení jako od babičky O:-) . Jen budu muset nakládat alespoň dvě kila vepřové, ale to nevadí a už se na to moc těším, úspěch je totiž zaručený <:-) . Děkuji.

  • Petra Radová | 9. 9. 2012 09:43

    Jen jeden den jsem pečeni marinovala a včera jsme jí měli k obědu, byla to delikatesa jak od profesionála a tak mockrát děkuji za recept, který si schovávám.

  • Jelínková | 31. 1. 2012 18:58

    Nakládala jsem plec a neměla chybičku. S manželem se v kuchyni střídáme a on je omáčkový, kdyby vařil, udělá asi víc marinády.

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:57

    Komentář jsem neviděla a teď tu už je dvakrát. :-))

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:55

    Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču delší čas zakryté, aby nebylo suché a odkrývám až na samý konec, aby chytlo barvu. Recept se mi líbí tak se na něj taky vrhnu. :-) Zelenina se má nejdřív podusit na másle, se smetanou, marinádou a moukou zahustit. Tak to chápu já. ;-)

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:42

    Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču podle nepsaných pravidel nejdřív delší čas zakryté, aby v něm zůstala štáva a odkrývám až na úplný závěr. Recept se mi líbí, tak se na něj asi vrhnu taky. :-)

  • Mirka | 1. 1. 2012 15:21

    Rozumím tomu tak, že nejdřív podusím zeleninu a pak do toho dám maso a zaleju vší marinádou a dám do trouby péct? Přikryté nebo otevřené? Díky

  • Karafiátová Miluše | 13. 11. 2011 19:32

    Moc chválím, byla to lahůdka, jen omáčky musím udělat příště víc, manžel je naučený, že mu knedlíky i maso musí v omáčce plavat.

  • Miluše | 9. 10. 2011 13:45

    Jasná jednotka, doporučuji zkusit. Nakládala jsem jí v pátek a dnes dodělala, koření dávám bajvoko, ale nového celkem dost, to máme rádi. Zase někdy udělám.

  • Věra | 2. 9. 2011 14:44

    Na zítřejší oběd je už nachystáno a už teď to vypadá a voní velmi slibně.

  • Babeta | 24. 7. 2011 10:26

    Dokonala chut, doporucuji zkusit, stoji to za to!

  • Šimi | 15. 6. 2011 13:46

    Tři dny jsem s naložením čekat nemohla, dva musely stačit, i tak byla skvělá a sklidila úspěch, děkuji :-) .

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:47

    ...Ivo, děkuji za zastoupení, ano, tak nějak ;-) , pokud jsou kuličky nového koření malé tak i 6 ks...

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 12:17

    Predpokladam, ze korenovou zeleninou bude myslena mrkev a celer. Koreni bych dala 1-2 listy bobkove a noveho koreni 4 kulicky + par kulicek celeho pepre. :-)

  • Pitipitipa | 22. 5. 2011 09:19

    mohu se zeptat jakou kořenovou zel. do jídla dáváte ? a kolik toho koření ?

  • xenon | 6. 5. 2011 14:58

    chuťový zážitek, určitě zopakuji

  • Yveta | 3. 4. 2011 21:17

    Vážení, tohle vřele doporučuji :-* ! Božské jídlo!

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 11:46

    O dovolené jsem dělal ze srnčího hřbetu a s menším množstvím smetany(někdo ji nekoupil :-) )a bylo to i tak fajnové.Že bych si poslal jedničku :-)))?

  • ladka stafl | 31. 5. 2010 10:37

    Že já sem lezu před obědem.... mňam

  • Ladia - | 28. 5. 2010 14:59

    Jiří, nestihla... fotit stíhám pouze v případě, že jsem doma sama, jinak se na to kobylky vrhnou a je po parádě ;-))

  • recepty 73 | 28. 5. 2010 12:27

    Já vím :-)),ale těší mě,že u vás jste si taky pošmákli.Laděnko,nestihla si foto ;-)?

  • Ladia - | 28. 5. 2010 10:35

    Jedním slovem vynikající ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hladká mouka Kořenová zelenina Máslo Nové koření Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

2049
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
263
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
98
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
97
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
96
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

V Daře se musí vařit krev! Úprk Nedvěda od oltáře

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dojemné svědectví kamaráda George Suchánka: Pláč umírajícího Gotta

Dojemné svědectví kamaráda George Suchánka: Pláč umírajícího Gotta

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se…
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact