• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová pečeně bez kosti a sádla
    • sůl
    • 2
      dl bílé víno
    • 300
      g kořenová zelenina pokrájená na plátky
    • 1
      ks cibule velká pokrájená
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,25
      l smetana

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá), aby bylo maso ponořeno a dáme do chladu marinovat.
2
Třetí den na másle podusíme zeleninu z marinády, přidáme maso, které za občasného podlévání pečeme doměkka. Maso pak vyndáme, přilijeme smetanu a marinádu zahustíme kouskem másla smíchaným s moukou a provaříme. Hotovou šťávou (můžeme, ale nemusíme ji přecedit) poléváme pokrájené plátky masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Italská nakládaná sušená rajčata

Italská nakládaná sušená rajčata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Syngo | 15. 9. 2016 13:59

    Perfektni recept. Podavala jsem k peceni karlovarsky knedlik a bylo to dokonale sladene.

  • Nikola | 25. 2. 2016 14:38

    Bylo to vyborne a moc jsme si pochutnali, jen bych neverila o kolik se mi maso v hrnci smrskne :-D .

  • LLL | 11. 3. 2015 14:32

    tak recept jsem vyzkousela dnes.Jen jsem tu zeleninu rozmixovala, takze jsem nemusela ani zahustovat a vysledek je vynikajici:)... :-)

  • Radim Raška | 20. 8. 2014 17:03

    Výborná úprava pečeně, bylo to excelentní, podával jsem s karlovarským knedlíkem.

  • Sedláčková | 20. 11. 2013 14:38

    Tento recept zopakuji na nejbližší slavnostní příležitost a to na narozeniny naší babičky. Je to dokonalé jídlo, úplné pohlazení jako od babičky O:-) . Jen budu muset nakládat alespoň dvě kila vepřové, ale to nevadí a už se na to moc těším, úspěch je totiž zaručený <:-) . Děkuji.

  • Petra Radová | 9. 9. 2012 09:43

    Jen jeden den jsem pečeni marinovala a včera jsme jí měli k obědu, byla to delikatesa jak od profesionála a tak mockrát děkuji za recept, který si schovávám.

  • Jelínková | 31. 1. 2012 18:58

    Nakládala jsem plec a neměla chybičku. S manželem se v kuchyni střídáme a on je omáčkový, kdyby vařil, udělá asi víc marinády.

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:57

    Komentář jsem neviděla a teď tu už je dvakrát. :-))

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:55

    Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču delší čas zakryté, aby nebylo suché a odkrývám až na samý konec, aby chytlo barvu. Recept se mi líbí tak se na něj taky vrhnu. :-) Zelenina se má nejdřív podusit na másle, se smetanou, marinádou a moukou zahustit. Tak to chápu já. ;-)

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:42

    Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču podle nepsaných pravidel nejdřív delší čas zakryté, aby v něm zůstala štáva a odkrývám až na úplný závěr. Recept se mi líbí, tak se na něj asi vrhnu taky. :-)

  • Mirka | 1. 1. 2012 15:21

    Rozumím tomu tak, že nejdřív podusím zeleninu a pak do toho dám maso a zaleju vší marinádou a dám do trouby péct? Přikryté nebo otevřené? Díky

  • Karafiátová Miluše | 13. 11. 2011 19:32

    Moc chválím, byla to lahůdka, jen omáčky musím udělat příště víc, manžel je naučený, že mu knedlíky i maso musí v omáčce plavat.

  • Miluše | 9. 10. 2011 13:45

    Jasná jednotka, doporučuji zkusit. Nakládala jsem jí v pátek a dnes dodělala, koření dávám bajvoko, ale nového celkem dost, to máme rádi. Zase někdy udělám.

  • Věra | 2. 9. 2011 14:44

    Na zítřejší oběd je už nachystáno a už teď to vypadá a voní velmi slibně.

  • Babeta | 24. 7. 2011 10:26

    Dokonala chut, doporucuji zkusit, stoji to za to!

  • Šimi | 15. 6. 2011 13:46

    Tři dny jsem s naložením čekat nemohla, dva musely stačit, i tak byla skvělá a sklidila úspěch, děkuji :-) .

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:47

    ...Ivo, děkuji za zastoupení, ano, tak nějak ;-) , pokud jsou kuličky nového koření malé tak i 6 ks...

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 12:17

    Predpokladam, ze korenovou zeleninou bude myslena mrkev a celer. Koreni bych dala 1-2 listy bobkove a noveho koreni 4 kulicky + par kulicek celeho pepre. :-)

  • Pitipitipa | 22. 5. 2011 09:19

    mohu se zeptat jakou kořenovou zel. do jídla dáváte ? a kolik toho koření ?

  • xenon | 6. 5. 2011 14:58

    chuťový zážitek, určitě zopakuji

  • Yveta | 3. 4. 2011 21:17

    Vážení, tohle vřele doporučuji :-* ! Božské jídlo!

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 11:46

    O dovolené jsem dělal ze srnčího hřbetu a s menším množstvím smetany(někdo ji nekoupil :-) )a bylo to i tak fajnové.Že bych si poslal jedničku :-)))?

  • ladka stafl | 31. 5. 2010 10:37

    Že já sem lezu před obědem.... mňam

  • Ladia - | 28. 5. 2010 14:59

    Jiří, nestihla... fotit stíhám pouze v případě, že jsem doma sama, jinak se na to kobylky vrhnou a je po parádě ;-))

  • recepty 73 | 28. 5. 2010 12:27

    Já vím :-)),ale těší mě,že u vás jste si taky pošmákli.Laděnko,nestihla si foto ;-)?

  • Ladia - | 28. 5. 2010 10:35

    Jedním slovem vynikající ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hladká mouka Kořenová zelenina Máslo Nové koření Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort

Pařížský dort

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Domácí chleba

Domácí chleba

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
19
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se…
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact