• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřová pečeně bez kosti a sádla
    • sůl
    • 2
      dl bílé víno
    • 300
      g kořenová zelenina pokrájená na plátky
    • 1
      ks cibule velká pokrájená
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,25
      l smetana

Postup přípravy receptu

1
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá), aby bylo maso ponořeno a dáme do chladu marinovat.
2
Třetí den na másle podusíme zeleninu z marinády, přidáme maso, které za občasného podlévání pečeme doměkka. Maso pak vyndáme, přilijeme smetanu a marinádu zahustíme kouskem másla smíchaným s moukou a provaříme. Hotovou šťávou (můžeme, ale nemusíme ji přecedit) poléváme pokrájené plátky masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Italská nakládaná sušená rajčata

Italská nakládaná sušená rajčata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Syngo | 15. 9. 2016 13:59

    Perfektni recept. Podavala jsem k peceni karlovarsky knedlik a bylo to dokonale sladene.

  • Nikola | 25. 2. 2016 14:38

    Bylo to vyborne a moc jsme si pochutnali, jen bych neverila o kolik se mi maso v hrnci smrskne :-D .

  • LLL | 11. 3. 2015 14:32

    tak recept jsem vyzkousela dnes.Jen jsem tu zeleninu rozmixovala, takze jsem nemusela ani zahustovat a vysledek je vynikajici:)... :-)

  • Radim Raška | 20. 8. 2014 17:03

    Výborná úprava pečeně, bylo to excelentní, podával jsem s karlovarským knedlíkem.

  • Sedláčková | 20. 11. 2013 14:38

    Tento recept zopakuji na nejbližší slavnostní příležitost a to na narozeniny naší babičky. Je to dokonalé jídlo, úplné pohlazení jako od babičky O:-) . Jen budu muset nakládat alespoň dvě kila vepřové, ale to nevadí a už se na to moc těším, úspěch je totiž zaručený <:-) . Děkuji.

  • Petra Radová | 9. 9. 2012 09:43

    Jen jeden den jsem pečeni marinovala a včera jsme jí měli k obědu, byla to delikatesa jak od profesionála a tak mockrát děkuji za recept, který si schovávám.

  • Jelínková | 31. 1. 2012 18:58

    Nakládala jsem plec a neměla chybičku. S manželem se v kuchyni střídáme a on je omáčkový, kdyby vařil, udělá asi víc marinády.

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:57

    Komentář jsem neviděla a teď tu už je dvakrát. :-))

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:55

    Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču delší čas zakryté, aby nebylo suché a odkrývám až na samý konec, aby chytlo barvu. Recept se mi líbí tak se na něj taky vrhnu. :-) Zelenina se má nejdřív podusit na másle, se smetanou, marinádou a moukou zahustit. Tak to chápu já. ;-)

  • Zuzana | 18. 1. 2012 09:42

    Snad vám trochu pomůžu. Já maso peču podle nepsaných pravidel nejdřív delší čas zakryté, aby v něm zůstala štáva a odkrývám až na úplný závěr. Recept se mi líbí, tak se na něj asi vrhnu taky. :-)

  • Mirka | 1. 1. 2012 15:21

    Rozumím tomu tak, že nejdřív podusím zeleninu a pak do toho dám maso a zaleju vší marinádou a dám do trouby péct? Přikryté nebo otevřené? Díky

  • Karafiátová Miluše | 13. 11. 2011 19:32

    Moc chválím, byla to lahůdka, jen omáčky musím udělat příště víc, manžel je naučený, že mu knedlíky i maso musí v omáčce plavat.

  • Miluše | 9. 10. 2011 13:45

    Jasná jednotka, doporučuji zkusit. Nakládala jsem jí v pátek a dnes dodělala, koření dávám bajvoko, ale nového celkem dost, to máme rádi. Zase někdy udělám.

  • Věra | 2. 9. 2011 14:44

    Na zítřejší oběd je už nachystáno a už teď to vypadá a voní velmi slibně.

  • Babeta | 24. 7. 2011 10:26

    Dokonala chut, doporucuji zkusit, stoji to za to!

  • Šimi | 15. 6. 2011 13:46

    Tři dny jsem s naložením čekat nemohla, dva musely stačit, i tak byla skvělá a sklidila úspěch, děkuji :-) .

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:47

    ...Ivo, děkuji za zastoupení, ano, tak nějak ;-) , pokud jsou kuličky nového koření malé tak i 6 ks...

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 12:17

    Predpokladam, ze korenovou zeleninou bude myslena mrkev a celer. Koreni bych dala 1-2 listy bobkove a noveho koreni 4 kulicky + par kulicek celeho pepre. :-)

  • Pitipitipa | 22. 5. 2011 09:19

    mohu se zeptat jakou kořenovou zel. do jídla dáváte ? a kolik toho koření ?

  • xenon | 6. 5. 2011 14:58

    chuťový zážitek, určitě zopakuji

  • Yveta | 3. 4. 2011 21:17

    Vážení, tohle vřele doporučuji :-* ! Božské jídlo!

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 11:46

    O dovolené jsem dělal ze srnčího hřbetu a s menším množstvím smetany(někdo ji nekoupil :-) )a bylo to i tak fajnové.Že bych si poslal jedničku :-)))?

  • ladka stafl | 31. 5. 2010 10:37

    Že já sem lezu před obědem.... mňam

  • Ladia - | 28. 5. 2010 14:59

    Jiří, nestihla... fotit stíhám pouze v případě, že jsem doma sama, jinak se na to kobylky vrhnou a je po parádě ;-))

  • recepty 73 | 28. 5. 2010 12:27

    Já vím :-)),ale těší mě,že u vás jste si taky pošmákli.Laděnko,nestihla si foto ;-)?

  • Ladia - | 28. 5. 2010 10:35

    Jedním slovem vynikající ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Cibule Hladká mouka Kořenová zelenina Máslo Nové koření Pepř mletý Smetana Sůl Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Bylinková krkovička na černém pivu

Bylinková krkovička na černém pivu

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Vajíčková pomazánka Rabat

Vajíčková pomazánka Rabat

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

128
Dýňová tortila
Dýňová tortila
64
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
47
Máslové řízky
Máslové řízky
46
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
38
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se…
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…
  • Recepty.cz
  • Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact