• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vepřová paštika v krustě
Napište svůj komentář k receptu

Vepřová paštika v krustě

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g listové těsto
    • 500
      g vepřové maso
    • 2
      ks vejce
    • 250
      ml bílé víno
    • 50
      g máslo
    • 30
      ml brandy
    • tymián snitka

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se vstřebá. Necháme vychladnout, pak maso umeleme nebo umixujeme. Dále maso smícháme s máslem, vejcem, přidáme lístečky tymiánu, přilijeme brandy, osolíme a opepříme. Řádně promícháme a necháme směs chvíli rozležet. Jelikož na potření těsta potřebujeme jen malé množství rozšlehaného vejce, můžeme si druhé vejce rozbít předem, část si necháme na potření a část přidáme do masové směsi.
2
Linecké těsto rozdělíme na dvě části, větší a menší. Větší část vyválíme na pečícím papíře a i s papírem jej dáme do chlebíčkové formy (25 cm) tak, abychom měli pokryté i stěny formy. Dále do formy dáme masovou směs, vyválíme druhý díl těsta a zakryjeme jím masovou směs. Spojíme okraje těsta, potřeme vejcem, povrch propícháme vidličkou nebo špejlí a dáme péci do předehřáté trouby na 160-180°C po dobu cca 45 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a nakrájíme na plátky. Můžeme podávat jen se zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší.Také můžeme podávat za studena, v tom případě krájíme po uplném vychladnutí.
3
Recept je z italského časopisu o vaření.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Černý kořen v sezamové krustě

Černý kořen v sezamové krustě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanina | 4. 7. 2013 19:47

    Není toho masa nějak moc :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Chuťovky Vepřové Slané Pečení Vaření Narozeniny Oslava Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brandy Listové těsto Máslo Tymián Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Babiččina pomazánka

Babiččina pomazánka

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

275
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
178
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
147
„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů
„Šiml“: makovo-tvarohová…
93
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
57
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka se žampiony-minutka
Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Vepřová panenka v bylinkách se…
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová panenka v hořčičné krustě
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na kysaném zelí s…
  • Recepty.cz
  • Vepřová paštika v krustě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact